ROHANAN BANTONG. Jalma-jalma nyata anu parantos kaluar tina kahirupan LGBT. Aranjeunna ngagaduhan pembimbing profésional, dukungan émosional ti réréncangan sareng kulawarga sareng upami hoyong, doa. Ieu mangrupikeun pamaréntah anu hoyong ngalanggar, nyauran aranjeunna terapi konvérsi.

Opat jalma dina pidio, sareng 13 jalma sanésna nyerat carita anu ditulis dina halaman ieu.

Pidéo 10 menit munggaran ieu gaduh cekak tina opat wawancara anu langkung panjang pikeun masihan gambaran gancang ti opat jalma anu ningalikeun caritana ngeunaan kaluar tina kahirupan LGBT na. Sababaraha ngobrol ngeunaan bagian sangakan "terapi konversi" dimaénkeun dina ngabantosanana.

Aranjeunna ogé ngobrolkeun ngeunaan panyakit anu disababkeun ku aranjeunna ku pembimbing sekuler anu hoyong maksakeun kapercayaanana, nyobian negeskeun orientasi homo.

Opat wawancara pinuh tiasa didangukeun di dieu.

Maca atanapi Ngadéngékeun Anu Saha Anu Ngabagikeun Kisahna.

Andrew P.

Kuring yuswa 24 taun, nalika kuring ngahontal ka garéja lokal anu kuring kantos hadir, pikeun bantosan sareng déprési sareng daya tarik séks anu sami. Abdi henteu hoyong gaduh atraksi ieu kana jinis anu sami. Kuring ngagaduhan réréncangan anu homo sareng lesbian. Kuring teu ngagaduhan masalah sareng aranjeunna, tapi pikeun kuring sorangan, kuring henteu hoyong. Éta henteu angkat sareng inti kuring percaya, sareng kuring hoyong gaduh pamajikan sareng murangkalih di hareup. Janten dina lalampahan kuring kuring dibantosan ngalangkungan konseling sareng doa di gereja sareng kementerian anu béda. Tempatna aya di sapanjang Melbourne Victoria. Teu sakali-kali ieu kuring kantos didorong atanapi ngadamel karaos ku gereja atanapi mentri ieu. Sakumaha aranjeunna nampi jalma-jalma LGBT, sareng saasih sareng anu saé, dina waktos kuring henteu yakin naha aranjeunna leres-leres bakal ngabantosan kuring ngarobih. Kuring salawasna nunjukkeun cinta sareng kabébasan pikeun ngalakukeun naon anu kuring miharep ngeunaan daya tarik séks anu sami.

Pangalaman ieu, ngaliwatan konseling sareng doa sareng gereja sareng menteri, ngabantosan déprési kuring ngaleungit sareng nyandak kahariwang kuring. Dina waktos anu sami jinis atraksi kuring ogé ngaleungit. Nalika kuring nyerat ieu dina yuswa 35, kuring bagja nikah sareng dua murangkalih sareng ngan ukur hoyong sareng pamajikan kuring. Kuring teu kuciwa teu kawin sareng henteu pernah ngalamun ngeunaan keur sami sareng séks. Abdi bogoh hirup kuring sareng terang yén éta kusabab ieu ministries sareng gereja, sareng Gusti, anu parantos dirobih ku kuring. Jinis ieu terapi sapertos seueur asih sareng pitulung. Abdi henteu ngartos naha aya gerakan pikeun ngalarang aranjeunna.

Ruth E.

Éta penting yén urang-sami waé katarik jalma dina marabahaya atanapi nyeri tiasa mendakan jenis pitulung anu aya hubunganana kami. Kuring milarian palayanan Kristen pikeun ngabantosan kuring atos kasawat anu sami-sami, sabab organisasi sékuler teu dipaliré atanapi dibantah sareng aspék iman, ku kituna kuring henteu acan kabuka sacara kabuka sareng aranjeunna. Untungna, kuring mendakan pelayanan Kristen anu patali sareng rusak rusak, tanpa nyobian janji atanapi maksa nanaon. Perawatan maranéhna nyalametkeun kahirupan kuring, ngagampangkeun kabingungan kuring sareng marabahaya, masihan kuring ngartos babaturan anu diajak ngobrol, ngarobih kaséhatan méntal abdi dina dua taun ka hareup, sareng kami tetep ngahubungi, langkung seueur taun 5. Punten jaga batur sapertos abdi tina nyandak jalan anu paling jahat.

Steve W.

Kuring mimiti "medal" salaku lalaki homo di 20 awal kuring najan kuring henteu hoyong ngalakukeun kalakuan homoseksual kuring, kuring tetep karapihan kalayan bagian tina saha kuring. Teu lami saatosna, kuring parantos netepkeun sareng milih pikeun hirup anu teu biasa sareng jasa ka Gusti dina palayanan Kristen. Teu lami ti éta kuring tepang sareng awéwé Kristen anu ngaganggu atraksi héteroseks dina kuring, kuring henteu kantos kantos ngaraosan (dugi ka dugi ka titik éta kuring kantos dikenal salaku homoseks sacara éksklusif dina orientasi)

Dukungan anu kuring milari ti hiji gereja lokal pikeun ngabantosan sagala hal ieu anu penting dina netepkeun orientasi seksual kuring dina lintasan anu énggal. Kuring badé setrés anu henteu dina waktos éta, dina dinten-dinten éta, atanapi dina prosés konseling langkung formal dina taun-taun ka hareup, geuning modalitas perawatan naon anu disebut 'Reparative Therapy'. Gay ka lempeng henteu pernah janten tujuan. Dina pangalaman kuring moal aya kapaksa, dodgy 'reparative' atawa saran anu kuring kedah nyobian pendekatan 'palsu-it-till-you-make-it'. Cukup sabalikna, kuring patepung sareng cinta anu teu sarat sareng dukungan sareng dorongan pikeun ngan saukur nyerahkeun kahirupan kuring kana panangan Gusti (anu kuring parantos kalaksanakeun) sareng ngandelkeun seksualitas kuring ka Anjeunna. Abdi ayeuna 40 kasep kuring sareng parantos diajar ngalenyepan jarang aya perbaikan dina kaayaan ieu, tapi jujur ​​kuring tiasa nyarios kuring ngarasa langkung seueur kana hubungan asih sareng sauyunan seksual sareng pamajikan ti kantos sateuacan. Kuring parantos mimiti diajar yén aya seueur faktor kontribusi pikeun orientasi seksual kuring anu asli, anu kuring ngagaduhan kasempetan pikeun ngolah sareng pindah saluareun, kasempetan anu parantos diangkut kuring, upami kuring ditolak jinis dukungan anu disayagikeun pikeun kuring. sapanjang taun kasebut.

Kuring parantos patepang sareng lalaki sareng awéwé sanés anu kasaksian anu sami, sawaréh anu parantos janten réncang anu saé, ogé jalma anu henteu karaos katarik lawan jinis, tapi milih kakawasaan sapertos anu kuring kantos ngalaman, sareng masih batur anu parantos milih. nangkeup orientasi homoseksana sareng ngalakukeun anu saé pikeun nyobian sareng ngarujuk ieu sareng iman Nasrani - Abdi bogoh aranjeunna sadayana, sanaos béda dina kapercayaan urang. Kuring ogé parantos ngahadiran silaturahmi pelayanan penebusan seksual ti sakumna bangsa sareng tiasa ucapkeun kalayan ikhlas, yén teu aya anu kuring ningali atanapi nguping pernah ngagaduhan kasaruaan kana stereotypical 'Reparative Therapy' rétorika anu nyebatkeun anu tiasa dipraktikna ku kelompok sapertos kitu. Sakali deui, sabalikna anu nyatana, seueur tekenan kana ngajauhan diri tina amalan sapertos kitu.

Nepi ka ayeuna, kuring teu acan nyanyian lagu sareng nari ngeunaan pangalaman kuring sorangan, tapi parantos kéngingkeun kabingung ku jéntré anu teu jahil tina sababaraha kelompok minoritas anu idéal pikeun nutupkeun kementerian penebusan seksual tina jalma anu nampi dukungan, anu leres-leres ngalanggar hak maranéhna pikeun tekad ka diri! Dina cara anu sami dukungan kedah disayogikeun ka jalma-jalma anu hoyong nyayogikeun sareng orientasi anu sami-sami, pangrojong kedah terus disiapkeun pikeun anu resep milih ngudag pilihan alternatif. Janten, kuring rumasa "kaluar" deui, henteu deui janten lalaki ekslusif. Upami jalma henteu percanten ka Tuhan atanapi ajaran Alkitab, aranjeunna gaduh hak milih jalan anu béda, tapi punten ulah ngaholak jalma sanés anu hoyong nurut kana imanna kasempetan pikeun ngalaman anu sami sareng abdi upami aranjeunna hoyong.

Andy W.

Punten ulah ngalarang anu anjeun nyauran "Terapi Konversi." Anjeun nyatakeun yén éta ngabahayakeun sareng tiasa nyababkeun jelema bunuh diri, tapi kuring parantos mendakan OPPOSITE. Kuring éta nekad sareng bunuh diri saencan panyuluhan, sareng kuring tenang sareng bagja ayeuna. Konseling kasebut (atanapi "Therapy Therapy") nyawang naha kuring mendakan lalaki anu pikaresepeun sareng naha kuring melong porno homo anu tangtu, tapi teras kajawab ku persépsi diri kuring pikeun masculinity anu asalna tina sababaraha traum budak leutik. Konseling kasebut dirujuk ku traumas ieu saluyu sareng nilai-nilai iman kuring (sareng ngalawan nilai LGBTQI +) sareng kuring ayeuna teu aya konflik internal, teu aya kahayang pikeun cilaka diri, kuring ngarasa aman, yakin jeung tenang. Kuring langsung ngaitkeun perasaan positif ieu sareng sangakan anu sanés anu bakal labél salaku "terapi konversi". Punten tongkeun larangan jinis ieu.

Ema T.

Abdi urang Kristen tapi ogé parantos ngalaman atraksi séks anu sami sareng aub dina hubungan séks anu sami sareng pareum pikeun 4 taun awal 20s kuring. Salaku urang Kristen, kuring sadar kana ngajar Alkitab ngeunaan seksualitas sareng hubungan sareng hoyong hirup anu ngahormatan ka Gusti. Kuring mendakan perkawis kelompok dukungan Kristen di kiduleun Sydney tempat kuring tiasa patepang sareng lalaki sareng awéwé Kristen sanés anu gaduh daya tarik anu sami tapi milih pikeun hirup hirup cara Allah. Grup panyokong ieu nyalametkeun kuring. Kuring bisa ngobrol batur dina kaayaan anu sami dimana kuring henteu diadili sareng dirojong dina jalur anu dipilih ku kuring. Kuring tumuwuh pisan dina pamahaman kuring ngeunaan cinta Allah pikeun kuring sareng nilai sareng kuring pikeun anjeunna. Sateuacan kéngingkeun dukungan ieu, kuring kantos ngasingkeun, murih sareng harepan, tapi saatos hadir dina grup ieu kuring dirojong sareng didorong. Kuring ngahadiran kelompok anu ngadukung sakumaha kuring mendakan éta mangpaat sareng masihan kahirupan. Kuring teras neraskeun kanggo mingpin grup ieu sareng grup anu sanés ogé kuring hoyong ngadukung sareng masihan harepan ka anu sanés sapertos kuring ngalaman kuring sorangan.

Kuring teu ngarti yén undang-undang anu dibahas di Victoria anu tiasa nyegah dukungan siga kieu ti hukum éta kapayunna. Punten ulah liren kelompok ngadukung sapertos kieu ti saprak tiasa neruskeun. Jalma ngagaduhan hak otonomi sareng milih jalan anu pas pikeun aranjeunna. Punten mertimbangkeun carita kuring sareng hak jalma pikeun nyandak pilihan dumasar-iman ngeunaan kumaha aranjeunna hirup. Urang peryogi ogé ngadukung.

Kase N.

Kuring rada kaganggu ngadangu tagihan ieu anu disimpen sateuacan parlemén pikeun nyobian sareng ngalarang jalma milarian pitulung kaluar tina gaya hirup homoseks atanapi homoseks. Kuring teu ngarti sababaraha urang ngalaman pangalaman pikasieuneun mangtaun-taun ka pengker sareng anu disebut sababaraha urang anu "terapi konversi". Jeung haténa kuring kaluar kana jalma éta. Pangalaman Garéja kuring henteu siga anu aya sababaraha carita anu sigana janten headline. Kuring nyarios salaku batur anu mangrupikeun anggota 4 pésta Kristian anu béda dina sataun taun 30. Sareng kuring ogé angkat Garéja kanggo 14 taun pikeun hirup gaya hirup homoseks. Sareng ieu carita kuring.

Dina pertengahan 30 kuring kuring ninggalkeun Garéja pikeun ngajalajah pamandangan homoseks sareng ningali naha éta bakal nedunan kuring. Mimitina, kuring ngagaduhan kaget ku sadaya klub sareng lampu caang sareng pihak-pihak. Digabungkeun sareng sadaya perhatian anu anjeun tampa salaku "jalma anyar" di bandung. Kuring ngiringan 14 taun dina gaya hirup éta sareng papanggih jalma anu paling endah pisan dina waktos éta. Urang babarengan leuwih ti 6 taun. Abdi tetep bogoh ka anjeunna salaku babaturan. Kulawarga ogé jalma anu paling endah pisan. Aranjeunna ngarangkul kuring sareng ngalebetkeun kuring dina sagala anu aranjeunna laksanakeun. Abdi henteu tiasa lepat aranjeunna. Tapi sanajan kuring ngagaduhan pasangan anu luar biasa ieu anu ngarawat kuring sapertos raja, kuring bakal hudang di tengah wengi kalayan duka di panon kuring. Gaya hirup kuring panginten bakal mawa kuring kabagjaan, nyangking kuring langkung jero sareng langkung jero kana depresi kumargi henteu tiasa masihan kuring yén katenangan batin anu ngan ukur terang ti Allah. Éta mangrupikeun hal anu mustahil pikeun ngajelaskeun ka batur anu henteu kantos janten Kristen sareng ngagaduhan hubungan sareng Gusti.

Saatos 10 taun kuring mimiti milarian jalan. Pamustunganana kuring nyayogikeun Renew sareng dihubungkeun sareng sababaraha pimpinan. Aranjeunna tepang abdi kanggo ngopi. Ditawarkeun abdi ngarepkeun sareng ngantepkeun kuring terang yén seueur jalma anu parantos kaluar tina gaya hirup éta sareng mendakan karapihan anu abdi milari. Henteu aya waktos anu jalma-jalma ieu pernah nyobian sareng nganggo kakuatan atanapi tekenan kuring pikeun ngarobah gaya hirup kuring. Hal éta sami sareng sadayana Chereja anu kuring ngahadiran salami sababaraha taun. Teu aya pamimpin atanapi jalmi anu kantos nampik kuring kusabab kuring bajoang sareng homoseksual. Aranjeunna ngahontal kuring kaasih salaku pangsaéna sareng kuring masihan pitulung ku cara ngado'a kuring dina waktos poék dina kahirupan kuring. Aranjeunna ngabagikeun naon anu ceuk bibli ngeunaan topik homoseksual sareng ngabentikeun pro sareng kontra unggal kaputusan. Tapi éta atos kanggo kuring naha kuring nampi pesen anu atanapi ditolak. Abdi ngan ukur muji sadayana jalma sareng pimpinan ti gereja anu kuring bagian tina sababaraha taun. Sareng hususna RENEW pikeun nangtung di sisi kuring samentawis kuring nyandak 5 taun sanés sateuacan kuring mutuskeun ninggalkeun gaya hirup éta. Henteu sakali-kali aranjeunna ngadeskeun atanapi ngadesek kuring kana gaya hirup anu. Aya sababaraha kali aranjeunna aya na taktak ngajerit. Batur kuring tiasa ngaleupaskeun saha anu terang naon anu kuring bajoang sareng tiasa aya hubunganana. Kuring ngahargaan jalma anu nangtung ku kuring dina mangsa usum kuring. Nalika aranjeunna nyababkeun seueur kasusah ti komunitas LGBTIQ.

Hakna jalma sakelompok kedah nyobian sareng BAN kuring ti milarian bantosan kaluar tina gaya hirup éta ngalangkungan jalan anu kuring dipilih. Naha éta ngalangkungan Garéja atanapi sababaraha organisasi anu sanés. Abdi ngagaduhan leres-leres pikeun nganggur gaya hirup dimana wae kuring hoyong, sabab kedah hirup deui lamun éta milih. Tapi teu saurang ogé boga hak pikeun maksakeun pandangan maranéhanana di sisi anu sanés.

Dinten ayeuna kuring taun 2 kaluar tina gaya hirup éta sareng kahirupan kuring anu janten sadayana anu miharep mah éta. Kuring ngagaduhan karapihan éta anu teu saurang ogé tiasa dicandak. Kuring kapastikeun sorangan rahayu gaduh kulawarga gereja anu sapertos seueur seueur jalma anu ngadeg ku kuring sareng ngadukung kuring dina perjalanan kuring.

Upami jalma hoyong hirup gaya hirup homoseks, maka aranjeunna kudu dijudulan pikeun ngalakukeun éta. Ku token anu sami, upami jalma hoyong ninggalkeun gaya hirup éta, aranjeunna kedah diidinan milarian bantosan ku cara naon waé anu aranjeunna milih.

Lyn B.

Kuring mimiti caket pelayanan Kristen di 1994 pikeun milarian pitulung sareng atraksi séks anu teu dipikahoyong. Kuring henteu hoyong janten kelamin anu katarik kusabab henteu akur sareng iman Kristen kuring sareng kusabab henteu identitas kuring anu leres tapi disababkeun ngaliwatan pangalaman traumatis awal. Ngalangkungan palayanan ieu kuring nampi pitulung anu kuring diperyogikeun pikeun ngawitan atraksi kuring sareng milari penyembuhan batin. Butuh sababaraha taun tapi ku bantuan palayanan ieu sareng menteri Kristen anu sanés, pendeta sareng babaturan Kristen kuring parantos tiasa nungkulan sareng ayeuna henteu gaduh daya tarik séks anu sami. Abdi hariwang pisan yén pitulung anu sami tiasa waé henteu sayogi kapayunna pikeun batur anu miluanana. Jelas liwat pangalaman kuring sareng pangalaman seueur batur pikeun nangkep daya tarik anu sami tiasa dilaksanakeun kalayan ngadukung anu leres. Punten ulah nampik jalma-jalma hak kana pitulung ieu sareng kasempetan pikeun hirup saluyu sareng iman sareng identitas Allah anu leres. Punten ulah ngantepkeun aranjeunna pikeun sangsara dina konflik ieu.

Dani ézard.

Kuring nyerat ka anjeun kanggo ngabagi kasaksian kuring ngeunaan pangalaman positip sareng prakték konvérsi, sareng patalina sanés kabébasan agama dina usulan konversi larangan di Victoria. Kuring resep henteu janten anonim.

Kami awéwé awéwé Australia anu atraksi anu sami-sami mikrésikeun pikeun ngajagaan kabébasan agama dina ngalarang larangan ngeunaan praktik konvérsi di Victoria. Kuring parantos nampi tina naon Komisaris Aduan Kaséhatan (HCC) salaku "prakték konvérsi". Pangalaman ieu mangrupikeun bantosan ti pembimbing layang Christian "kaasup usaha pikeun ngaleungitkeun atraksi séksual sareng / atanapi romantis" kuring ngagaduhan ka awéwé anu sanés, sareng bantosan dina ngaréformasi pamahaman kuring ngeunaan seksualitas pikeun nurut kana moral moral tradisional. Kuring parantos naroskeun kana konseling / bimbingan ieu di Téritori Kalér dimana kuring dewasa, sareng ti pembimbing di Victoria. Kuring parantos ngalaman depresi turun, kajelasan pamikiran langkung ageung, silaturahim langkung séhat, sareng kontribusi sivik anu langkung saé ngaliwatan "prakték konvérsi", anu dina pangalaman kuring langkung akurat disebat naséhat iklas atanapi bimbingan Christian. Kuring prihatin yén larangan anu diusulkeun ngajagaan sanés ngan ukur jalma anu ngagaduhan pangalaman anu ngabahayakeun tina prakték konvérsi, tapi ogé jalma sapertos diri kuring anu parantos ngagaduhan kauntungan tina bimbingan Kristen anu pas dina HCC definisi ngeunaan prakték konvérsi. Kuring yakin yén pangaruh larangan larangan konversi dina hak kabébasan IS TIDAK diyakinkeun. ”

John D.

Kuring mendakan yén palayanan, 'Living Waters' éta sanés ngabantuan sabab masihan rohangan anu aman sareng jujur ​​nyarios ngeunaan parasaan gender kuring sareng identitas seksual dina konteks iman kuring anu dicekel. Pelayanan ieu sareng sababaraha penyuluhan khusus ngeunaan panyalahgunaan parantos pisan mantuan dina ngahijikeun kuring salaku sawawa sareng nyebrokkeun iman sareng atraksi seksual kuring.

Robson T.

Dina pertengahan dalapan puluhan taun kuring dirawat di rumah sakit di rumah sakit utama Victoria kalayan depresi. Nalika dokter nyampurkeun diajar yén ti saprak baligh kuring langkung resep janten awéwé tibatan lalaki mah kuring didiagnosis ku Gender Identity Disorder (GID) sareng ngusulkeun yén kuring ngajalanan operasi pelengkapan deui seks (SRS) salaku hiji-hijina cara dimana kuring bakal tiasa ngabéréskeun masalah sareng hirup anu teratur. {Déprési teu dipaliré sareng teu acan kajawab.}

Di rumah sakit kuring kakeunaan sababaraha sesi sareng dokter individu sareng sababaraha sareng anu sanés anu hadir. Éta ayeuna ditawarkeun SRS 'dina piring' - tapi kuring nolak. Dokter anu ngarawat geuwat leungit suku sareng ngabebaskeun kuring ti rumah sakit.

Teu lila saatos dipiceun kuring janten urang Kristen, ngantos kantos ngamusuhan agama Kristen. Kuring antusias nangkeup iman anu anyar. Sétan sasama umumna waspada, upami henteu musuhan ka kuring anu baheula. Nanging, pamustunganana kuring nyumpingan sakedik kelompok anu iman anu kahartos sareng ngadukung posisi kuring. Secara bertahap, nalika kuring terus museurkeun kana iman kuring, ambivalén génder turun.

Dina taun-taun salajengna kuring parantos tepang seueur jalma anu gaduh pangalaman anu sami. Sanggeus pindah ka hareup dina ngarengsekeun kekaburan jenderna sareng dukungan pribadi ti jalma-jalma anu mikiran sareng jalma-jalma leutik - teu merta Kristen. Dina taun-taun anu sami kuring ngagaduhan kasempetan pikeun patepang sareng dokter sareng ilmuwan anu berkualitas tinggi sadayana anu parantos negeskeun yén teu aya élmu anu kualitas pikeun ngadukung idéologi yén kakaburan jenderal ngan tiasa dipecahkeun ku operasi.

Ayeuna, ayeuna dina taun tujuh puluhan, kuring ningali kalayan waspada pamaréntahan sareng usaha idéal pikeun sah kabiasaan transgendered sareng mirip sareng sacara sah sahuap tiiseun sapertos individu sareng grup pamulihan. Pikeun ngalanggar grup sareng individu sapertos kitu, saluyu, tina panerapan anu nyababkeun anggota Alkoholik Anonim kanggo nyumpingan dina pésta-porsél sareng anggur.

Marie H.

Kuring keur nyerat ieu pikeun ngabagikeun ngeunaan dukungan endah pisan anu ku kuring katampi salami taun 15 anu kapayun atanapi di wewengkon anu matak pikasari-séksual. Kuring ngagaduhan atraksi anu sarua-séksual dugi ka kuring émut (sigana ti sakitar umur 8 atanapi 9 sahenteuna) sareng sadar di SMA yén ieu sanés raos anu paling jalma ngalaman.

Kuring janten urang Kristen nalika kuring ampir 20 sareng kusabab kapercayaan kuring anu kuat yén homoseksualitas teu bagian tina rencana Allah pikeun kahirupan kuring kuring milarian pitulung pikeun nungkulan atraksi sareng pikiran anu teu dihoyongkeun. Kuring miharep bantosan ieu sareng kuring nganuhunkeun pisan anu kuring sanggup mendakan éta kusabab ieu mangrupikeun waktos anu hésé pisan dina kahirupan kuring. Kuring ngarasa leungit sareng bingung sareng ngagaduhan seueur patarosan. Kuring kungsi maca buku-buku anu ngajelaskeun yén homoseksualitas henteu hiji hal anu anjeun dilahirkeun ku, tapi langkung-langkung hal anu sacara umum berkembang liwat / sabab sajumlah faktor sanés dina kahirupan anjeun. Kuring geus mendakan ieu leres dina kahirupan kuring sorangan.

Kuring didera sacara séksual nalika kuring 8 atanapi 9, kuring henteu nyambung ogé sareng indung kuring ku kituna milarian kasih sayang ti awéwé kolot, sareng kuring ngagaduhan bapa anu nyiksa sareng ngadalikeun sareng mareuman lalaki kuring. Kuring angkat ka grup dukungan anu kuring mendakan mangpaat, tiasa ngabahas sareng napigasi sababaraha masalah ieu sareng jalma sanés anu gaduh carita anu sami. Kuring ogé mendakan konseling hiji-on-hiji, anu kuring lakukeun sareng pareum salami mangtaun-taun. Ieu teuing ngabantuan sareng sering naon anu kuring karasa ku kuring ngalaman sababaraha kali anu paling hese. Kuring geus tiasa nyarios ka jalma-jalma di gereja anu parantos dirojong ku kadeudeuh, doa sareng dukunganna.

Abdi jalma béda ayeuna. Kuring parantos ngusahakeun seueur masalah ieu ti baheula sareng kuring parantos mendakan panyembuhan. Kuring ngagaduhan batur anu bakal nangtung ku kuring dina kapercayaan agama sareng teras ngadoa pikeun kuring nalika kuring gaduh kasusah di daérah ieu. Kuring masih ngagaduhan atraksi anu sami-tapi tapi langkung seueur masalah pikeun kuring ayeuna dibandingkeun 15 taun ka tukang. Éta henteu ampir sapertos ngonsumsi sareng sanés kumaha kuring netepkeun sorangan. Abdi Kristen munggaran sareng utami. Kuring ayeuna nikah sareng hirup hirup nikah anu bagja.

Kuring henteu terang kumaha kuring bakal salamet tanpa dukungan anu kuring tampi, ti gereja, individu sareng organisasi anu dilayanan ngadukung kuring ku sababaraha cara salami sababaraha taun. Aya seueur batur sapertos kuring anu nuju ngadukung dinten ayeuna, sareng anu bakal milarianana di payun. Aya seueur anu kuring terang dina gaya hirup homo anu henteu gumbira sareng anu hoyong jalan kaluar tapi henteu percanten yén éta mungkin sabab éta parantos dirobih dina katurunan kami (ku LGBTQ + media / agenda) yén parobihan teu mungkin sareng yén jalma dilahirkeun homo, ku kituna teu aya jalan kaluar sareng aranjeunna kedah 'nampi diri'. Upami jalma milih teras hirup ku cara kieu, éta mangrupikeun anu janten pilihan. Nanging, upami jalma 'milih' ngantunkeun gaya hirup LGBTQ sareng badé ngadukung pikeun ngalakukeunana, éta ogé mangrupakeun pilihan (sareng abdi).

Urang henteu kedah dicegah pikeun milarian bantosan mung kusabab batur henteu ngaharepkeun pitulung. Henteu aya dukungan / 'terapi konvérsi' kapaksa pikeun saha waé. Upami jalma milarian dukungan sareng engké ngarobih pikir, aranjeunna bebas tiasa ngajauhan. Tapi ulah ngahapus pilihan pikeun urang anu hoyong sareng ngahargaan sareng butuh dukungan sapertos kitu. Upami anjeun haramkeun dukungan sapertos kitu, kalebet doa, konseling, jsb, anjeun engké bakal ngadangu jalma anu miharep ngadukung tapi teu tiasa mendakanana sareng nyandak kahirupan, sabab bakal tetep kajebak ku atraksi séks anu aranjeunna teu dipikahoyong sareng yakin yén teu aya jalan kaluar.

Urang konon nagara bébas. Janten, kuring ngajalukkeun anjeun, moal nyaram ieu 'terapi' anu parantos pisan mantuan pikeun kuring sareng anu sanés anu kuring terang. Hayu jalma ngagaduhan kabébasan pikeun milih dukungan upami aranjeunna ngaharepkeun. Pangrojong ieu sareng cinta anu kuring tampi mangrupikeun salah sahiji hadiah paling berharga anu kuring kantos nampi. Kuring neneda yén batur bakal ngagaduhan kasempetan anu sami anu kuring ngagaduhan.

Arene C.

Nami abdi Irene sareng Abdi sami jinis pikaresepeun Kristen. Kuring tumuwuh di Sydney Kulon di 80's sareng ngagaduhan masalah ngora kusabab serangan serangan seksual anak, nyiksa fisik sareng penyalahgunaan alkohol kanggo nyababkeun efek ieu. Ubar sareng alkohol ngabalukarkeun masalah tambahan; gantung sakola (sabada sakola abdi dibuang kaluar ti Museum Seni Sydney nalika kuring sumping buta mabok), perkosa perkosa (bari mabok), ditajong kaluar tina taman kafilah (kusabab kaayaan mabok sareng pangaruh kuring ka warga / sémah sanés). ogé sababaraha kajadian anu sami nalika dina pangaruh boh obat atanapi alkohol anu ngagaduhan pangaruh anu langkung négatip dina kahirupan kuring.

Ieu dirobih kanggo kuring dina yuswa 19 nalika kuring janten Kristen. Saatos ieu kuring ditulungan ku gereja abdi sareng ngeureunkeun nganggo ubar sareng alkohol sakabéhna. Sakali kuring cekap séhat kuring tiasa ngémutan sajarah kuring anu kuring yakin ngagaduhan pangaruh négatip kuring sareng ngakibatkeun kabingungan ngeunaan seksualitas kuring. Gereja kuring, dina waktos éta, ngabantosan kuring sareng panyuluhan sareng milarian sumber daya sareng ministries anu tiasa ngadukung kuring ngalangkungan kuring. Ieu pohara mantuan, sareng kuring yakin yén éta disimpen kahirupan kuring.

Saatos nampi bantosan ieu kuring ngahadiran Universitas salaku mahasiswa umur dewasa sareng lulus, saatos taun 4, sareng Gelar Sosial Gawé (penghormatan kelas kahiji) kuring henteu percanten bakal mungkin parantos ngahontal ieu tanpa dukungan anu kuring tampih ti abdi. garéja sareng rupa-rupa menteri Kristen sareng sumber anu ngabantosan abdi pikeun ngartos hawa nafsu homoseksual kuring. Bantuan anu kuring katampi ngabantosan kuring pikeun ngajantenkeun pilihan anu énggal ngeunaan masa depan anu kuring miharep pikeun kuring sorangan sareng masihan alat anu kuring peryogikeun pikeun tekad sorangan.

Kuring yakin yén jalma ngagaduhan hak milih jalan sorangan sareng kabébasan pidato sareng aksés ka sadaya inpormasi anu penting. Di Universitas urang sering ngabandingkeun kontras sareng téori, pasti hal anu penting sareng nangtukeun kahirupan salaku seksualitas hiji, kedah ngagaduhan kasempetan anu sami. Naha Kuring, salaku anu sami jinis narik Kristen, ngagaduhan hak aksés naon waé pangrojong sareng bahan anu kuring mendakan bahkan, upami éta kontras sareng pandangan anu populer.

Sylvester.

Dina jaman ayeuna, aya dorongan ku sagala rupa yurisdiksi hukum boh nasional sareng internasional pikeun ngalarang anu disebut 'konversi' atanapi terapi reparatif pikeun ngabantosan jalma ninggalkeun homoseksualitas sareng pikeun henteu gaduh deui hawa nafsu. Kuring ngaharepkeun pikeun masihan kasaksian kuring ngeunaan sumber terapi sapertos ieu kusabab kuring hiji jalma anu gedé pisan kauntungan tina ngamangpaatkeunana. Upami kuring dicaram tina ngalakukeun hirup kuring, sareng anu sanés-sanésna, bakal bageur pisan.

Abdi jalma anu parantos ngalaman atraksi anu sami-séksual (homoseksualitas), sareng sakali hirup dugi ka ampir lima taun. Kuring ogé terus gaduh kahayang anu teu dihoyongkeun sareng henteu deui hoyong hirup sareng aranjeunna. Alesan kuring pikeun henteu kéngingkeun hawa nafsu sapertos deui kusabab 1) Abdi Kristen sareng nuturkeun kecap-kecap ajaran Gusti kuring sareng Jurusalamet Yesus Kristus - anu leres sareng demokratis sareng prerogatif kuring - sareng 2) margi sakali sakali janten homoseksual kuring mendakan pangalaman janten sakedik ngancurkeun duanana kanggo kuring sorangan ogé ka jalma anu kuring lakukeun ku éta.

Ampir ampir lima taun kuring cicing salaku homoseks anu aktip, sareng kuring tungtungna lirén. Nanging, bertentangan sareng mitos anu populér, kuring henteu ngalakukeun kaputusan ieu kusabab kuring dibuli; hal ieu henteu dilakukeun kumargi 'homophobia' (naon waé anu hartosna) éta henteu dilakukeun kumargi gareja nyerang kuring; sareng eta henteu didamel hungkul kusabab Alkitab parantos nyarios kuring (sanaos éta bagian anu penting) kuring lirén kusabab sanés kuring teu hoyong hirup deui cara anu sanés deui. Kuring mendakan tempat homoseksus janten cilaka kusabab dina waktos kuring di dinya, kuring henteu mendakan kabagjaan, minuhan hubungan seksual, atanapi batur kuring tiasa bagikeun kahirupan; rada, kuring mendakan trysts seksual duka sareng lalaki anu namina kuring teu pernah terang sareng dimana kuring sok cicing kuring sieun yén kuring kamungkinan tiasa ditungtungan ku HIV / AIDS. Kuring mendakan jalma anu ukur ngeunaan miara "hirup kanggo momen" sareng sakedik. Dina waktos éta, kuring kantos janten budak nafsu sareng ngahinakeun diri salaku batur ngahina diri dina harepan sia pikeun manggihan lalaki anu sanés anu bakal masihan kuring cinta anu kuring karep pisan. Kuring janten pisan teu butuh, narcissistic, sareng egois, sareng kuring sibuk nyalahkeun batur dina amarah kuring pikeun kumaha anu hirup kuring janten.

Antukna, kuring parantos ngantosan éta. Abdi ayeuna 40an taun kuring sareng nikah sareng dua murangkalih tapi kuring tetep hoyong janten atraksi anu sami sareng jinisna anu kuring gaduh. Dina raraga ngabantosan kuring sareng homoseksualitas anu teu dipikahoyong, kuring parantos hadir kana sababaraha rapat doa sareng mentri Kristen anu dédikasi pikeun ngabantosan jalma kaluar tina homoseksual. Antukna kuring nyumpingan ahli terapi Christian, anu kuring masih ningali, pikeun ngabantosan kuring pikeun nungkulan sumber homoseksualitas kuring sabab kuring sacara harfiah hoyong bébas tina hawa nafsu na. Henteu aya kementerian sareng terapi ieu anu kantos masihan tekanan ka kuring atanapi saha waé anu ninggalkeun homoseksualitas: Kuring sareng anu sanés anu ngadatangan éta aya sacara total sacara sukarela. Jeung maranéhna mujarab. Kuring parantos mendakan sorangan, salaku hasil tina aksés sumber sapertos kitu, kaleungitan atraksi anu sami sareng dua frekuensi sareng inténsitasna. Aranjeunna ogé tiasa ngabantosan abdi pikeun ngatasi seueur masalah sanés sapertos teu sabar, sieun, teu aman, ragu-ragu, nyiksa diri, amarah, sareng teu sabar.

Abdi hésé percanten yén pamaréntah malah nyangka ngaleupaskeun sumber sapertos ieu. Upami batur ayeuna hoyong ngarobih biologis séksual, pamaréntahan henteu gaduh masalah éta, naha kunaon larangan larangan pikeun ngabantosan jalma-jalma anu matak karah sami-kelamin? Upami awéwé hoyong ngadamel bedah kosmetik pikeun ngarobih wajahna, naha éta henteu haram? Upami lalaki hoyong ngalawan alkoholisme sareng ngaharepkeun aksés konseling (anu ngan ukur bentuk terapi réparatif deui, henteu aya masalah naon waé spésialna sapertos 'terapi kognitif'), naha anjeunna henteu kéngingkeun pitulung anu diperyogikeun? Upami sababaraha jalma hoyong ngalaksanakeun homoseks sareng lesbian anu janten pilihan, sareng aranjeunna gaduh kabébasan pikeun ngudag pilihan éta; Kanyataanna, iklan pro-homo di Sydney anu nembé ngaluncurkeun program "Gay and Lesbian Mardi Gras" (teu acan disebatkeun program "Aman Sekolah") nyababkeun jalma ningali homoseksual salaku alternatif positip. Janten naha pamaréntahan nyobian maksakeun kuring pikeun ngalakukeun pilihan anu tangtu sareng hirup kuring sareng ngawatesan pilihan kuring? Pikeun kuring, éta sacara saé teu demokratis, teu adil, bahkan munafik. Salaku pajeg sareng warga anu ngagaduhan hak kabébasan asosiasi sareng ekspresi, abdi ngarep-ngarep tiasa hirup hirup anu dipikahoyong, sareng ngakses pitulung anu kuring kedah lakukeun. Sumber-sumber éta henteu ngarobih hak batur pikeun hirup dina homoseksualitas sakumaha anu dipikahoyong - éta matak kuring (sareng anu sanés) hirup dina kahirupan anu kuring pilih, anu teu saurang ogé tiasa ngawartosan kumaha hirup.

Sapertos kitu kuring sacara pribadi ngadesek sadaya pamaréntah, politikus, pamimpin komunitas sareng yurisdiksi pikeun nyingkirkeun terapi reparatif waé ku henteu nyieun éta haram, ngajagaan kabébasan agama, sareng henteu dicekel ka minoritas ribut jalma anu ngadorong larangan larangan hate na henteu ngartos. Upami larangan sapertos ieu lumangsung, éta sanés ngan ukur nyieun terapi anu haram, tapi éta bakal ngarampok diri sareng anu sanésna nyandak kaputusan démokratis anu sajati ngeunaan kahirupan urang sorangan. Saha batur anu tiasa ngawartosan kumaha kuring hirup hirup kuring?