Koalisi Ngalawan Pendidikan Séksual Simpas

Saha Urang Dupi

CAUS "Ngadeg pikeun hak kolot"

CAUS (Koalisi Ngalawan Atikan Seksual Anu Henteu) diayakeun dina Januari Januari 2018 pikeun ngahijikeun sababaraha kelompok anu kabentuk kusabab seueur sepuh anu ngaréspon kana eusi anu leres-leres dina Program Pendidikan seksualitas komprehensif sapertos program anu mimiti disebat program Aman Sekolah, dilaksanakeun kana sakola dina kedok janten program anti buli. Nanging, éta mangrupikeun program anu teu pantes dina merancang indoctrinate siswa dina paripolah seksual anu sual. Alatan sababaraha perhatian masarakat baheula program ieu parantos dipasang deui sababaraha kali sareng dilaksanakeun kana sakola di handapeun sababaraha nami anu béda. Tapi ideologi inti sareng tujuan tetep sami.

Program ieu henteu pantes ditepikeun ka siswa dina pendidikan primér atanapi sekundér. Éta ngandung matérial sareng konsép séksual, diajarkeun tanpa moralitas, nyorong murid berpréspérasi sareng séksualitasna. Program ieu parantos dilaksanakeun di poko-poko inti supados teu tiasa nyingkirkeun mahasiswa tina eusi program ieu tanpa mangaruhan pendidikanna.

Ieu mangrupikeun tujuan CAUS pikeun ngajantenkeun masarakat kana eusi program ieu ku cara naon waé anu épéktip sareng luyu, tujuan utama pikeun mastikeun panyadia pendidikan anu lengkep ngaleupaskeun program ieu sareng ngagentos éta program anti-buli anu leres. CAUS ngarencanakeun pikeun ngudag hak indung, dimana waé program di sakola anu bersifat seksual sacara transparan ka sepuh. Pikeun mastikeun ogé yén naon waé program seksual dina bentuk kolot anu ngajaga unggal hak, tanpa prilaku pendidikan anak-anakna, pikeun ngaluarkeun barudak tina kelas sapertos sacara budi.

Kami di CAUSE ngeceskeun yen sadayana urang peunteun sarua.
Kami ogé mastikeun yén, dina hukum Australia, sadaya jalma ngagaduhan hak hirupna sakumaha anu dipikahoyong.
Salajengna, urang percanten yén barudak kedah ditingali dina akhlaq anu diajarkeun ku kolotna.