HYRJET E NDIHMS. Njerëz të vërtetë që kanë dalë nga të jetuarit e LGBT Life. Ata kanë pasur këshillime profesionale, mbështetje emocionale nga miqtë dhe familja dhe nëse dëshirohen, lutje. Këto janë ato që qeveritë duan të bëjnë të jashtëligjshme, duke i quajtur ata terapi të konvertimit.

Katër njerëz në video, dhe 13 persona të tjerë ndajnë tregimet e tyre të shkruara në këtë faqe.

Kjo video e parë me minutë 10 ka rrëmbime të shkurtër prej katër intervistave më të gjata për të dhënë një përmbledhje të shpejtë të katër personave që ndajnë historitë e tyre për daljen nga jeta e tyre LGBT. Disa flasin për pjesën e këshillimit të "terapisë së konvertimit" të luajtur në ndihmë të tyre.

Ata gjithashtu flasin për dëmet e shkaktuara prej tyre nga këshilltarët sekularë që duan të imponojnë bindjet e tyre, duke u përpjekur të afirmojnë orientimet gay.

Katër intervistat e plota mund të dëgjohen këtu.

Lexoni ose dëgjoni të tjerët që ndajnë tregimet e tyre.

Andrew P.

Isha 24 vjeç, kur arrita në kishën time lokale ku po ndiqja, për ndihmë në depresion dhe tërheqje të të njëjtit seks. Nuk doja ta kisha këtë tërheqje për të njëjtin seks. Kam pasur miq që ishin homoseksualë dhe lezbike. Unë nuk kam pasur probleme me ta, por për veten time, nuk e dëshiroja. Nuk shkoi me besimin tim thelbësor dhe unë doja të kisha një grua dhe fëmijë në të ardhmen. Kështu që gjatë udhëtimit tim, unë ndihmova përmes këshillimit dhe lutjes në kisha dhe ministri të ndryshme. Këto ishin të vendosura në të gjithë Melbourne Victoria. Jo një herë isha shtyrë ose u bëra të ndihesha keq nga këto kisha ose ministri. Ata ishin aq pranues të njerëzve LGBT, dhe aq të dashur dhe të këndshëm, ndonjëherë nuk isha i sigurt nëse do të më ndihmonin të ndryshoja. Më tregohej gjithnjë dashuri dhe liri për të bërë atë që dëshiroja ndonjëherë në lidhje me tërheqjen time të njëjtë seksi.

Këto përvoja, përmes këshillimit dhe lutjes me kishat dhe ministritë, ndihmuan që depresioni im të zhdukej dhe më larguan ankthin. Me kalimin e kohës, e njëjta tërheqje seksi gjithashtu u zhduk. Ndërsa e shkruaj këtë në moshën 35, jam martuar për fat të mirë me dy fëmijë dhe dua të jem vetëm me gruan time. Nuk pendohem për t'u martuar dhe kurrë nuk fantazoj se jam me të njëjtin seks. Unë e dua jetën time dhe e di që është për shkak të këtyre ministrive dhe kishave, së bashku me Zotin, që më kanë ndryshuar. Këto lloje të terapive janë kaq të dashura dhe të dobishme. Nuk mund ta kuptoj pse ekziston një lëvizje për t'i ndaluar ato.

Ruth E.

Shtë thelbësore që ne të njëjtit seks tërhequr njerëzit në shqetësime ose dhimbje mund të gjejnë llojin e ndihmës që kemi të bëjmë. Kërkova një ministri të krishterë për të më ndihmuar të merresha me tërheqjen time të të njëjtit seks, sepse organizatat laike injoruan ose kundërshtuan aspektin e besimit, kështu që unë nuk mund të isha plotësisht i hapur me ta. Për fat të mirë, gjeta një ministri të krishterë që merrej me thyerje të marrëdhënies, pa u përpjekur të premtoja ose të detyroja asgjë. Kujdesi i tyre shpëtoi jetën time, lehtësoi shumë konfuzionin dhe shqetësimin tim, më dha miq të kuptueshëm për të biseduar, rivendosur shëndetin tim mendor në dy vitet e ardhshme, dhe ne mbetemi në kontakt, mbi 5 vjet më vonë. Ju lutemi mbani të tjerët si unë të mos marrin rrugën më të keqe.

Steve W.

Unë së pari "dola" si një homoseksual në 20 time të hershme dhe megjithëse nuk doja të veproja prirjet e mia homoseksuale, megjithatë unë ndihesha në paqe me atë pjesë të kujt isha. Shumë shpejt pas kësaj, unë erdha në një vendosmëri dhe zgjodha të jetoj një jetë beqarie dhe shërbimi ndaj Perëndisë në shërbimin e krishterë. Nuk vonoi shumë pasi takova një vajzë të krishterë që nxiti tërheqje heteroseksuale në mua, nuk e kisha ndierë kurrë më parë (deri në atë moment që e kisha identifikuar gjithmonë si ekskluzivisht homoseksuale në orientim)

Mbështetja që kërkova nga një nga kishat e mia lokale për të ndihmuar në kuptimin e gjithë kësaj ishte e dobishme në vendosjen e orientimit tim seksual në një trajektore plotësisht të re. Dua të theksoj se në asnjë kohë, në ato ditë të hershme, as gjatë proceseve më formale të këshillimit në vitet e mëvonshme, nuk ka ndonjë modalitet trajtimi të përbënte të ashtuquajturin 'Terapia Reparative'. Gay për të drejtuar kurrë nuk ishte qëllimi. Në përvojën time nuk ka pasur asnjëherë praktikë ose sugjerime shtrënguese, dodgy 'riparuese' që duhet të provoja qasjen 'false-it-till-you-make-it'. Përkundrazi, unë u takova me shumë dashuri dhe mbështetje të pakushtëzuar dhe inkurajim që thjesht ta dorëzoja jetën time në duart e Zotit (gjë që kisha bërë tashmë) dhe t'i besoja seksualitetit tim Atij. Unë tani jam në 40 time të vonë dhe kam mësuar se ka rrallë rregullime të shpejta në këto situata, por sinqerisht mund të them se ndjej më shumë përmbajtje në marrëdhënien e dashur dhe intimitetin seksual me gruan time se kurrë më parë. Që nga momenti kam mësuar se ka pasur shumë faktorë kontribues në orientimin tim seksual origjinal, të cilin kam pasur mundësi ta përpunoj dhe të lëviz më tej, mundësi që mund të më kishin shmangur, po të isha refuzuar nga lloji i mbështetjes që më ishte bërë në dispozicion përgjatë atyre viteve.

Unë jam takuar me burra dhe gra të tjerë me një dëshmi të ngjashme, disa prej të cilave janë bërë miq të mirë, si dhe me ata që nuk janë ndjerë të tërhequr nga seksi i kundërt, por kam zgjedhur beqarinë ashtu siç kam pasur dikur, dhe akoma të tjerë që kanë zgjedhur të përqafojnë orientimin e tyre homoseksual dhe bëjnë çmos që të përpiqen ta pajtojnë këtë me besimin e tyre të krishterë - i dua të gjithë, pavarësisht nga dallimet tona në besim. Kam marrë pjesë edhe në mbledhjet e ministrive të shëlbimit seksual nga e gjithë kombi dhe mund të them me sinqeritet, se asgjë që kam parë apo dëgjuar nuk ka pasur ndonjëherë ndonjë ngjashmëri me retorikën stereotipe 'Reparative Therapy ’për të cilën thuhet se praktikohet nga grupe të tilla. Përsëri, krejt e kundërta në të vërtetë, ka shumë theks në distancimin e tyre nga praktika të tilla.

Deri më tani, unë nuk kam bërë një këngë dhe valle për përvojën time, por janë mërzitur gjithnjë e më shumë nga shtytja injorante e disa grupeve të pakicave idealiste për të mbyllur ministritë e shëlbimit seksual nga njerëzit që marrin mbështetje, gjë që në të vërtetë është një shkelje e së drejtës së tyre për vetëvendosje! Në të njëjtën mënyrë, mbështetja duhet të vihet në dispozicion të atyre që duan të pajtohen me orientimin e tyre të seksit të njëjtë, mbështetja duhet të vazhdojë të vihet në dispozicion për ata që do të preferojnë të ndjekin mundësi alternative. Kështu që, ndihem i detyruar të "dal" përsëri, jo më si një burrë ekskluzivisht gay. Nëse njerëzit nuk besojnë në Zot ose në mësimet e Biblës, ata kanë të drejtë të zgjedhin një rrugë të ndryshme, por ju lutemi mos u mohoni njerëzve të tjerë që dëshirojnë t'i përmbahen besimit të tyre mundësinë për të provuar diçka të ngjashme me mua nëse ata dua të.

Andy W.

Ju lutemi mos e ndaloni atë që ju po e quani "Terapinë e Konvertimit". Ju jeni duke pretenduar se është e dëmshme dhe mund të bëjë që njerëzit të vetëvrasen, por unë kam gjetur OPPOSITE. Unë kam qenë e dëshpëruar dhe vetëvrasëse para këshillimit, dhe tani jam e qetë dhe e lumtur. Këshillimi (ose "Terapia e Konvertimit") shikoi pse gjeta burra të caktuar tërheqës dhe pse shikoja disa pornografi gay, por më pas adresova vetë-perceptimin tim të mashkullorisë sime që vinte nga disa trauma të fëmijërisë. Këshillimi adresoi këto trauma në përputhje me vlerat e mia të besimit (dhe kundër vlerave LGBTQI +) dhe tani nuk kam ndonjë konflikt të brendshëm, as dëshirë për të vetë-dëmtuar, ndihem i sigurt, i sigurt dhe i qetë. Unë drejtpërdrejt i atriboj këtyre ndjenjave pozitive me këshillat që të tjerët do t'i etiketojnë si "terapi konvertimi". Ju lutemi mos e ndaloni këtë lloj këshillimi.

Emma T.

Unë jam një i krishterë, por gjithashtu kam provuar tërheqje seksi të njëjtë dhe kam qenë i përfshirë në të njëjtën marrëdhënie seksuale të ndezur dhe fikur për vitet 4 në 20 time të hershme. Si i krishterë, isha i vetëdijshëm për mësimet e Biblës për seksualitetin dhe marrëdhëniet dhe doja të jetoja një jetë që nderonte Perëndinë. Mësova për një grup mbështetës të krishterë në Jug të Sidneit, ku mund të takohesha me burra dhe gra të tjerë të krishterë që përjetonin tërheqje të të njëjtit seks, por duke zgjedhur të jetojnë jetën në rrugën e Zotit. Ky grup mbështetës ishte shpëtimtar për mua. Unë kam qenë në gjendje të flas me të tjerët në një situatë të ngjashme, ku nuk po gjykohesha dhe isha mbështetur në rrugën time të zgjedhur. Unë u rrita shumë në kuptimin tim për dashurinë e Zotit për mua dhe vlerën dhe vlerën time për të. Para se të merrja këtë mbështetje, unë isha ndjerë e izoluar, depresionuese dhe e pashpresë, por pasi ndoqa këtë grup u mbështeta dhe inkurajova. Kam marrë pjesë në grupin mbështetës pasi e pashë atë aq të dobishëm dhe jetëdhënës. Unë pastaj vazhdova të bashkë-drejtoja këtë grup dhe një grup tjetër gjithashtu pasi doja të mbështesja dhe t'u jepja shpresë të tjerëve, siç e kisha përjetuar vetë.

Unë e kuptoj që ligjet po diskutohen në Victoria që mund të parandalojnë që mbështetja si kjo të jetë e ligjshme në të ardhmen. Ju lutemi mos ndaloni grupet mbështetëse si kjo për të qenë në gjendje të vazhdojnë. Njerëzit kanë të drejtën e autonomisë dhe të zgjedhin rrugën e duhur për ta. Ju lutemi merrni parasysh historinë time dhe të drejtën e njerëzve për të bërë zgjedhje të bazuara në besim në lidhje me mënyrën se si ata jetojnë. Kemi nevojë edhe për mbështetje.

Pete N.

Unë u shqetësova thellësisht kur dëgjova këtë projektligj të hedhur para parlamentit për të provuar dhe ndaluar njerëzit të kërkojnë ndihmë nga një mënyrë jetese homoseksuale ose lezbike. E kuptoj që disa njerëz kishin përvoja të tmerrshme shumë vite më parë me atë që disa njerëz e quajnë "terapi të konvertimit". Dhe zemra ime u del atyre njerëzve. Përvojat e Kishës sime nuk ishin asgjë si disa nga tregimet që duket se po bëjnë titujt. Unë flas si dikush që ishte anëtar i emërtimeve të ndryshme të krishtera 4 gjatë një periudhe viti 30. Dhe gjithashtu lashë Kishën për 14 vjet për të jetuar një mënyrë jetese homoseksuale. Dhe kjo është historia ime.

Në mesin tim të 30, unë u largova nga Kisha për të eksploruar skenën homoseksuale dhe për të parë nëse do të më plotësonte. Fillimisht u mahnita nga të gjitha klubet dhe dritat e ndritshme dhe festat. Kombinuar me gjithë vëmendjen që ju merrni si "djali i ri" në klub. Kam kaluar vite 14 në atë stil jetese dhe takova djalin më të mahnitshëm gjatë asaj kohe. Ne ishim së bashku për mbi 6 vjet. Unë ende e dua shumë shtrenjtë si mik. Familja e tij ishin njerëzit më të mahnitshëm gjithashtu. Ata më përqafuan dhe më përfshinë në gjithçka që vepruan. Nuk mund t’i fajësoja ata. Por, edhe pse e kisha këtë partner të mahnitshëm që më trajtonte si mbret, do të zgjohesha në mes të natës me lot në sy. Mënyra e jetës që unë mendoja se do të më sillte lumturi, më solli më thellë dhe më thellë në depresion sepse nuk mund të më jepte atë paqe të brendshme që vjen vetëm nga njohja e Zotit. Kjo është diçka që është e pamundur t'i shpjegohet dikujt që nuk ka qenë kurrë i krishterë dhe që kishte një marrëdhënie DEEP me Perëndinë.

Pas 10 vjetësh fillova të kërkoja një rrugëdalje. Më në fund hasa në Rinovimin dhe u lidh me disa nga drejtuesit. Më takuan për kafe. Më ofroi shpresë dhe të më tregojë se shumë njerëz kishin dalë nga ai stil jetese dhe gjetën paqen që kërkoja. Në asnjë moment këta njerëz kurrë nuk u përpoqën të përdorin forcë ose të më bëjnë presion për të ndryshuar stilin e jetës time. Ishte e njëjtë me të katër Kishat që unë ndoqa ndër vite. Asnjë udhëheqës apo person nuk më hodhi poshtë kurrë sepse isha duke luftuar me homoseksualitetin. Ata më afruan në dashuri sa më mirë që të mundnin dhe më ofruan ndihmë duke më lutur mua nëpër kohërat e errëta në jetën time. Ata ndanë atë që Bibla duhej të thoshte për temën e homoseksualizmit dhe prezantuan pro dhe të këqijat e secilit vendim. Por më takonte mua nëse e mora atë mesazh apo e refuzova. Unë mund të lavdëroj vetëm të gjithë njerëzit dhe udhëheqësit e ndryshëm nga Kishat në të cilat kam qenë pjesë e viteve. Dhe në mënyrë të veçantë RINEW për të qëndruar pranë meje ndërsa kam marrë 5 vjet të tjera para se të vendosa për të lënë stilin e jetës. Jo një herë ata më shtrënguan ose më detyruan të largohem nga ajo stil jetese. Kishte shumë herë që ishin aty si një shpatull për të qarë. Dikush mund ta ngarkoja me dikë që e dinte se me çfarë po luftoja dhe mund të lidhej me të. Unë i nderoj ata që qëndruan pranë meje gjatë asaj stine të jetës sime. Ndërsa ata paraqitën shumë përndjekje nga komuniteti LGBTIQ.

Rightfarë të drejte ka një grup njerëzish për të provuar dhe më ndalon të kërkoj ndihmë për atë mënyrë jetese përmes rrugës që unë zgjodha të shkoja. Pavarësisht nëse bëhet përmes Kishës apo ndonjë organizate tjetër. Unë kam po aq shumë të drejtë për të lënë mënyrën e jetesës në çdo kohë që dua, pasi ata duhet ta jetojnë atë nëse zgjedhin. Por askush nuk ka të drejtë të detyrojë pikëpamjen e tyre nga ana tjetër.

Sot unë jam 2 vite jashtë nga ajo stil jetese dhe jeta ime po bëhet gjithçka që shpresoja të bëja. Unë kam atë paqe mbrapa që askush nuk mund ta heq. Unë e konsideroj veten të lumtur që kam një familje kaq të dashur të Kishës nga shumë njerëz të ndryshëm që qëndruan pranë meje dhe më mbështetën në udhëtimin tim.

Nëse njerëzit duan të jetojnë stilin e jetës homoseksuale, atëherë ata duhet të kenë të drejtë ta bëjnë atë. Në të njëjtën mënyrë, nëse njerëzit dëshirojnë të largohen nga kjo mënyrë jetese, atyre u duhet të lejohen të kërkojnë ndihmë me çfarëdo mënyre që ata zgjedhin.

Lyn B.

Unë së pari iu afrova një shërbese të krishterë në 1994 për të gjetur ndihmë për tërheqjen time të padëshiruar të të njëjtit seks. Unë nuk kam dashur të jem i njëjti seks i tërhequr sepse nuk është në përputhje me besimin tim të krishterë dhe sepse nuk është identiteti im i vërtetë por i shkaktuar përmes përvojave të hershme traumatike të jetës. Përmes kësaj ministrie mora ndihmën që më duhej për të filluar të kapërceja tërheqjen time dhe të gjeja shërimin e brendshëm. Kaluan disa vjet por me ndihmën e kësaj ministrie dhe ministrive të tjera të krishtera, pastorët dhe miqtë e krishterë kam arritur të kapërcej dhe tani jam i lirë nga të njëjtat tërheqje seksi. Jam shumë i brengosur që kjo ndihmë e njëjtë mund të mos jetë në dispozicion në të ardhmen për të tjerët që e kërkojnë atë. Shtë e qartë se përmes përvojës sime dhe përvojës së shumë të tjerëve që tejkalojnë tërheqjen e të njëjtit seks është e mundur me mbështetjen e duhur. Ju lutemi mos u mohoni njerëzve të drejtën për këtë ndihmë dhe mundësinë e tyre për të jetuar në përputhje me besimin e tyre dhe identitetin e tyre të vërtetë të dhënë nga Zoti. Ju lutemi mos i lini vetëm ata të vuajnë këtë konflikt.

Dani zzard.

Unë po ju shkruaj në mënyrë që të tregoj dëshminë time për përvojat pozitive me praktikat e konvertimit dhe shqetësimet e mia për lirinë fetare në ndalimin e praktikave të konvertimit në Victoria. Unë preferoj të mos jem anonim.

Unë jam një grua Australiane me tërheqje të të njëjtit gjini, e cila është e brengosur për mbrojtjen e lirisë fetare në ndalimin e propozuar të praktikave të konvertimit në Victoria. Unë kam përfituar nga ato që Komisioneri i Ankesave Shëndetësore (HCC) përcakton si "praktika të konvertimit". Përvoja ime për këtë ka qenë ndihma nga këshilltarët porotë të krishterë "përfshirë përpjekjet për të eleminuar tërheqjet seksuale dhe / ose romantike" që kam ndaj grave të tjera, dhe ndihmë në reformimin e të kuptuarit tim të seksualitetit për t'iu përgjigjur moralit tradicional të krishterë. Unë e kam kërkuar këtë këshillim / këshillim në Territorin Verior ku jam rritur dhe nga një mentor në Victoria. Kam përjetuar depresion të ulur, qartësi më të madhe të mendimit, miqësi më të shëndetshme dhe kontribut më të mirë qytetar përmes "praktikave të konvertimit", të cilat në përvojën time më saktë quhen kristianë këshillim ose këshillim. Jam i shqetësuar se ndalimi i propozuar mbron jo vetëm ata që kanë pasur përvoja të dëmshme të praktikave të konvertimit, por edhe njerëz si unë që kanë përfituar nga mentorimi i krishterë i cili i përshtatet përcaktimit të HCC të praktikave të konvertimit. Unë besoj fuqimisht se ndikimi i një ndalimi të praktikave të konvertimit në të drejtën e lirisë së fesë NUK është i justifikuar. "

John D.

Kam zbuluar se ministria, 'Living Waters' ishte jashtëzakonisht e dobishme pasi siguroi një hapësirë ​​të sigurt dhe të ndershme për të folur për ndjenjat e mia gjinore dhe identitetin seksual brenda kontekstit të besimit tim të mbajtur. Kjo ministri dhe disa këshillime specifike për abuzimin kanë qenë tepër të dobishme për integrimin tim si i rritur dhe për pajtimin e besimit tim me tërheqjet e mia seksuale.

Robson T.

Në mesin e viteve tetëdhjetë u shtrova në spital në një spital të madh mësimor Victorian me depresion. Kur mjekët trajtues mësuan se që nga puberteti do të preferoja të isha femër më shumë se mashkull, u diagnostikova me orderrregullim të Identitetit Gjinor (GID) dhe rekomandova që t’i nënshtrohem një operacioni të ri-caktimit të seksit (SRS), si mënyra e vetme në të cilën do të të jetë në gjendje të zgjidhë çështjet dhe të jetojë një jetë të përmbushur. {Depresioni u injorua dhe nuk u adresua më.

Në spital isha i ekspozuar në një sërë sesionesh me mjekë individualë dhe disa me të tjerë të pranishëm. Tani po ofrohej SRS 'në një pjatë' - por unë nuk pranova. Mjekët trajtues menjëherë humbën interesin dhe më larguan nga spitali.

Pak pasi u pushova nga puna, unë u bëra i krishterë, pasi deri tani kam qenë armiqësor ndaj Krishterimit. Përqafova me entuziazëm besimin tim të ri. Të krishterët e tjerë ishin kryesisht të kujdesshëm, nëse jo armiqësor me të kaluarën time. Sidoqoftë, përfundimisht hasa në një grup të vogël besimtarësh që e kuptuan dhe mbështesin pozicionin tim. Gradualisht, ndërsa vazhdoja të përqëndrohesha te besimi im, ambivalenca gjinore u ul.

Në vitet pasuese kam takuar shumë individë me përvoja të ngjashme. Duke ecur përpara për të zgjidhur paqartësinë e tyre gjinore me mbështetjen personale të individëve me mendje mendore dhe grupeve të vogla - jo domosdoshmërisht të krishtera. Në ato të njëjta vite kam pasur mundësinë të takohem me mjekë me përvojë shumë të kualifikuar dhe shkencëtarë të gjithë ata kanë theksuar se nuk ka shkencë cilësore për të mbështetur ideologjinë që paqartësia gjinore mund të zgjidhet vetëm me operacion.

Sot, tani në vitet shtatëdhjetë, unë vëzhgoj me kapje qeverinë dhe përpjekjet ideologjike për të legjitimuar sjelljet transgjeneruese dhe të ngjashme dhe për të heshtur legalisht individë të tillë dhe grupe shërimi. Përligjja e grupeve dhe individëve të tillë do të ishte ekuivalent, sipas mendimit tim, të legjislacionit që detyron anëtarët e Alkoolikëve Anonimë të takohen në pijet dhe bodrumet e verës.

Marie H.

Po e shkruaj këtë për të treguar në lidhje me mbështetjen e mahnitshme që kam marrë gjatë viteve të kaluara 15 ose në fushën e tërheqjes time të të njëjtit seks. Unë kisha tërheqje të padëshiruar të të njëjtit seks, aq sa mund ta kujtoja (me siguri nga të paktën moshat 8 ose 9 të paktën) dhe kuptova në shkollë të mesme se këto nuk ishin ndjenja që përjetuan shumica e njerëzve.

Unë u bëra i krishterë kur isha pothuajse 20 dhe për shkak të bindjes sime të fortë që homoseksualizmi nuk ishte pjesë e planit të Zotit për jetën time, kërkova ndihmë për t'u marrë me tërheqjet dhe mendimet e padëshiruara që përjetova. E DUA këtë ndihmë dhe jam shumë mirënjohës që arrita ta gjeta pasi kjo ishte një moment jashtëzakonisht i vështirë në jetën time. Ndihesha e humbur dhe e hutuar dhe kisha shumë pyetje. Unë kisha lexuar libra që shpjegonin se homoseksualizmi nuk është diçka me të cilën keni lindur, por diçka që zhvillohet përgjithësisht përmes / për shkak të një sërë faktorësh të tjerë në jetën tuaj. Kam parë që kjo të jetë e vërtetë në jetën time.

U abuzova seksualisht kur isha 8 ose 9, nuk u lidha mirë me nënën time dhe për këtë arsye po kërkoja dashuri nga gratë më të moshuara, dhe unë kisha një baba i cili ishte abuziv dhe kontrollues dhe më fikte burrat. Unë shkova në një grup mbështetës i cili pashë jashtëzakonisht i dobishëm, për të qenë në gjendje të diskutoja dhe të lundroja disa nga këto çështje me njerëz të tjerë që kishin histori të ngjashme. Kam kërkuar gjithashtu një këshillë një-për-një, të cilën e bëra vazhdimisht dhe jashtë për shumë vite. Edhe kjo ishte jashtëzakonisht e dobishme dhe shpesh ishte ajo që ndjeja më kalonte nëpër disa nga periudhat më të vështira. Unë kam qenë në gjendje të flas me shumë njerëz në kisha që më kanë mbështetur përmes dashurisë, lutjes dhe mbështetjes së tyre.

Unë jam një person tjetër sot. Unë kam punuar nëpër shumë nga këto çështje nga e kaluara ime dhe kam gjetur shumë shërim. Unë kam të tjerë që do të qëndrojnë pranë meje në bindjet e mia fetare dhe do të vazhdojnë të luten për mua kur kam vështirësi në këtë fushë. Unë ende kam tërheqje të të njëjtit seks, por është shumë më pak çështje për mua sot sesa ishte 15 vjet më parë. Nuk është aq konsumues dhe nuk është ashtu siç e përkufizoj veten. Unë jam i krishterë para së gjithash. Tani jam martuar dhe po jetoj një jetë të lumtur të martuar.

Nuk e di se si do të kisha mbijetuar pa mbështetjen që mora, nga kishat, individët dhe organizatat që shërbyen për të më mbështetur në shumë mënyra ndër vite. Ka shumë të tjerë si unë që kërkojnë mbështetje sot, dhe që do ta kërkojnë atë në të ardhmen. Ka shumë nga ato që unë njoha në stilin e jetës gay, të cilët nuk janë të lumtur dhe të cilët dëshirojnë një rrugëdalje, por nuk besoj se është e mundur sepse është shkatërruar në fytin tonë (nga media / agjenda e LGBTQ +) që ndryshimi nuk është i mundur dhe që njerëzit kanë lindur homoseksual, prandaj nuk ka rrugëdalje dhe ata thjesht duhet të "pranojnë veten". Nëse njerëzit zgjedhin të vazhdojnë të jetojnë në këtë mënyrë, kjo është zgjedhja e tyre. Sidoqoftë, nëse njerëzit "zgjedhin" të lënë mënyrën e jetesës LGBTQ dhe duan mbështetjen për ta bërë atë, kjo është gjithashtu zgjedhja e tyre (dhe e mia).

Nuk duhet të pengohemi të kërkojmë ndihmë vetëm sepse të tjerët nuk dëshirojnë të kenë ndihmë. Asnjë mbështetje / 'terapi konvertimi' nuk është e detyruar për këdo. Nëse njerëzit kërkojnë mbështetje dhe më vonë ndryshojnë mendje, ata mund të shkojnë lirshëm larg. Por mos e hiqni opsionin për ata prej nesh që duan dhe vlerësojnë dhe kanë nevojë për një mbështetje të tillë. Nëse e paligjoni një mbështetje të tillë, përfshirë lutjen, këshillimin, etj., Më vonë do të dëgjoni për njerëz që donin mbështetje, por nuk do të mund ta gjeni dhe i morën jetën, sepse ata do të mbeten të bllokuar me tërheqjen e tyre të padëshiruar të të njëjtit seks dhe besoni se nuk ka rrugëdalje

Ne jemi gjoja një vend i lirë. Prandaj, ju përgjëroj, mos i ndaloni këto 'terapi' të cilat kanë qenë kaq të dobishme për mua dhe shumë të tjerë që unë njoh. Lërini njerëzit të kenë lirinë të zgjedhin të kërkojnë mbështetje nëse dëshirojnë. Kjo mbështetje dhe dashuri që kam marrë ka qenë një nga dhuratat më të çmuara që kam marrë ndonjëherë. Lutem që të tjerët të kenë të njëjtat mundësi që kam pasur.

Irene C.

Emri im është Irene dhe unë jam i njëjti seks i tërhequr nga Christian. Jam rritur në Western Sydney në 80 dhe kisha një adoleshencë të trazuar për shkak të sulmit seksual të fëmijëve, abuzimit fizik dhe keqpërdorimit të drogës dhe alkoolit për t'u marrë me efektet e kësaj. Droga dhe alkooli shkaktuan probleme shtesë; një pezullim shkollor (pasi shkolla ime u hodh nga Muzeu i Artit në Sidnej kur arrita të dehur të verbër), përdhunime bandash (ndërsa isha i dehur), u nis nga një park karvanesh (për shkak të dehjes dhe ndikimit tim në banorët / vizitorët e tjerë) Kishte gjithashtu incidente të shumta të ngjashme ndërsa ishin nën ndikimin e drogës ose alkoolit që kishin një efekt jashtëzakonisht negativ në jetën time.

Kjo ndryshoi për mua në moshën 19 kur u bëra i krishterë. Pas kësaj unë u ndihmova nga kisha ime dhe ndalova së bashku përdorimin e drogës dhe alkoolit. Pasi isha mjaft i matur, isha në gjendje të punoja gjatë historisë sime, e cila besoj se kishte ndikuar negativisht tek unë dhe çoi në konfuzion në lidhje me seksualitetin tim. Kisha ime, në atë kohë, më ndihmoi për këshillim dhe gjetje të burimeve të dobishme dhe ministrive që mund të më mbështetnin gjatë udhëtimit tim. Kjo ishte shumë e dobishme, dhe besoj se më shpëtoi jetën.

Pas marrjes së kësaj ndihme kam ndjekur Universitetin si një student i moshës së pjekur dhe jam diplomuar, pas viteve 4, me një diplomë në Punë Sociale (nderime të klasit të parë) nuk besoj se do të kishte qenë e mundur ta kisha arritur këtë pa mbështetjen që kam marrë nga unë kisha dhe ministritë dhe burimet e ndryshme të krishtera që më ndihmuan për të kuptuar dëshirat e mia homoseksuale. Ndihma që mora më ndihmoi të bëja një zgjedhje të informuar për të ardhmen që dëshiroja për veten time dhe më dha mjetet që më duheshin për vetëvendosje.

Unë besoj se njerëzit kanë të drejtë të zgjedhin rrugën e tyre dhe se liria e fjalës dhe qasja në të gjitha informacionet është thelbësore. Në Universitet shpesh kemi krahasuar mendime dhe teori të kundërta, me siguri diçka aq e rëndësishme dhe përcaktuese e jetës sa seksualiteti i një personi, duhet të ketë të njëjtën mundësi. Mos, si i njëjti seks i tërhequr nga të krishterët, nuk kam të drejtë të përdor çfarëdo mbështetje dhe materiali që unë gjykoj të dobishëm, edhe nëse është në kundërshtim me pikëpamjen popullore.

Sylvester.

Kohët e fundit ka pasur shtytje nga juridiksione të ndryshme ligjore si në vend ashtu edhe ndërkombëtar për të ndaluar të ashtuquajturin 'konvertim' ose terapi reparative për të ndihmuar njerëzit të largohen nga homoseksualiteti dhe të mos i kenë më ato dëshirat. Dëshiroj të paraqes dëshminë time për burime të tilla terapeutike sepse jam një njeri që ka përfituar jashtëzakonisht shumë nga përdorimi i tyre. Nëse do të më ndalohej ta bëja këtë, jeta ime dhe ajo e të tjerëve do të varfëroheshin shumë.

Unë jam dikush që ka përjetuar tërheqje të të njëjtit seks (homoseksualizëm), dhe dikur jetoja në atë mënyrë për gati pesë vjet. Unë gjithashtu vazhdoj të kem dëshira të tilla të padëshiruara dhe nuk dëshiroj më të jetoj me to. Arsyet e mia për të mos dashur më dëshira të tilla janë sepse 1) Unë jam i krishterë dhe ndjek fjalët e mësimeve të Zotit tim dhe Shpëtimtarit Jezu Krisht - e cila është e drejta dhe prerogativë ime demokratike - dhe 2) sepse pasi dikur kam qenë homoseksual kam gjetur përvoja për të qenë thellësisht shkatërruese si për veten time, ashtu edhe për ato me të cilat bëja.

Për gati pesë vjet jetova si një homoseksual aktiv dhe përfundimisht u ndalova. Sidoqoftë, në kundërshtim me mitin popullor, nuk e mora këtë vendim sepse u ngacmova; nuk është bërë për shkak të 'homofobisë' (çfarëdo që mund të thotë) nuk është bërë sepse kisha më sulmoi; dhe nuk u bë thjesht sepse Bibla më tha ta bëja këtë (megjithëse kjo ishte një pjesë e rëndësishme e saj) u ndalova sepse vërtet nuk doja të jetoja më në atë mënyrë. Kam parë skenën homoseksuale të jetë shkatërruese sepse në kohën kur isha në të, nuk gjeta lumturi, duke përmbushur marrëdhënie seksuale ose dikë me të cilin mund të ndaja jetën; përkundrazi, kam gjetur prova seksuale sipërfaqësore me burra, emrat e të cilëve nuk i kam njohur kurrë dhe ku jetoja gjithmonë, kam frikë se mund të përfundoja me HIV / AIDS. Gjeta njerëz që kujdeseshin vetëm për "të jetuar për momentin" dhe diçka tjetër. Në atë kohë, unë isha bërë skllav për të epshuar dhe degraduar veten ndërsa të tjerët degraduan veten me shpresën e kotë për të gjetur një burrë tjetër, i cili do të më dhuronte dashurinë, që kërkoja aq dëshpërimisht. Unë u bëra jashtëzakonisht i nevojshëm, narcisist dhe egoist dhe isha i zënë duke fajësuar të tjerët në zemërimin tim për atë që ishte bërë jeta ime.

Përfundimisht, unë i la të gjitha këto. Unë tani jam në të 40-tat dhe jam i martuar me dy fëmijë, por prapë dëshiroj të jem pa tërheqjet e të njëjtit seks që kam. Për të më ndihmuar në homoseksualitetin tim të padëshiruar, kam marrë pjesë në mbledhje të ndryshme lutjesh dhe ministrish të krishtera të përkushtuara për të ndihmuar njerëzit jashtë homoseksualizmit. Përfundimisht, hasa një terapist të krishterë, të cilin ende e shoh, për të më ndihmuar të merrem me burimet e homoseksualizmit tim sepse vërtet dëshiroj të jem i lirë nga ato dëshira. Asnjë nga këto ministri dhe terapi nuk ka bërë kurrë presion mbi mua ose ndokënd për të lënë homoseksualitetin: Unë dhe të tjerët që i ndjekim ato jemi atje plotësisht vullnetarisht. Dhe ato janë efektive. Unë e kam gjetur veten time, si rezultat i hyrjes në burime të tilla, duke humbur tërheqjet e mia të të njëjtit seks si në frekuencë ashtu edhe në intensitet. Ata më kanë ndihmuar gjithashtu të merrem me shumë probleme të tjera, si padurimi, frika, pasiguria, vetë dyshimi, vetë-zemërimi, zemërimi dhe pashpresa.

E kam të vështirë të besoj se qeveritë madje janë duke menduar të ndalojnë burime të tilla. Nëse dikush sot dëshiron të ndryshojë seksin e tyre biologjik, qeveria nuk ka asnjë problem me këtë, kështu që pse të ndalojë terapinë për të ndihmuar njerëzit me tërheqje të padëshiruar të të njëjtit seks? Nëse një grua dëshiron të bëjë një operacion kozmetik për të ndryshuar fytyrën, pse nuk është e paligjshme? Nëse një burrë dëshiron të luftojë alkoolizmin dhe dëshiron të përdorë këshillimin (i cili është thjesht një formë tjetër e terapisë reparative, pa marrë parasysh se cili është emri i tij specifik si 'terapi njohëse'), a nuk lejohet ai të marrë ndihmën që i nevojitet? Nëse disa njerëz duan të praktikojnë homoseksualë dhe lezbike, kjo është zgjedhja e tyre, dhe ata kanë lirinë të ndjekin atë zgjedhje; në të vërtetë, reklamat pro-homoseksualëve në Sidne kohët e fundit që po nxisin programin "Gay and Lesbian Mardi Gras" (për të mos përmendur programin "Shkolla të Sigurta") është në të vërtetë duke inkurajuar njerëzit të shohin homoseksualitetin si një alternative pozitive. Pra, pse një qeveri po përpiqet të më detyrojë të bëj zgjedhje të caktuara me jetën time dhe të kufizojë zgjedhjet e mia? Për mua, kjo është thellësisht jodemokratike, e padrejtë dhe madje edhe hipokrite. Si një taksapagues dhe një qytetar që ka të drejtat e lirisë së shoqërimit dhe shprehjes, unë pres që të jem në gjendje të jetoj ashtu siç dëshiroj, dhe të hyj në ndihmën që kam nevojë për ta bërë atë. Këto burime nuk po i privojnë të tjerët nga e drejta e tyre për të jetuar në homoseksualizëm ashtu siç dëshirojnë - po më lejon mua (dhe të tjerët) të jetoj jetën që unë zgjedh, gjë që askush tjetër nuk mund të më tregojë si të jetoj.

Si i tillë unë personalisht u bëj thirrje të gjithë qeverive, politikanëve, drejtuesve të komunitetit dhe juridiksioneve që të lënë vetëm terapi dëmshpërblimi duke mos e bërë atë të paligjshëm, për të mbrojtur lirinë fetare, dhe të mos mbahen rob në një pakicë të zhurmshme njerëzish që po bëjnë presion për ndalimin e gjërave që ata urrejnë dhe nuk kuptojnë. Nëse do të ndodhte një ndalim i tillë, thjesht nuk do të ishte duke e bërë terapi të paligjshme, por do të vjedhë veten time dhe të tjerët që të marrin vendime vërtet demokratike për jetën tonë. Kush janë të tjerët për të më thënë se si jam për të jetuar jetën time?