Волт Хејер - поранешен трансродов.

Волт има таква типична приказна. Родовиот збунувачки негување и сексуална злоупотреба, што резултира во сексуална конфузија и родова дисфорија.

Волт слезе преку трансродовиот пат кон живеење како жена скоро 10 години. Збунетоста уништува успешна кариера и семеен живот.

Евентуално, Волт веќе не можеше да го преземе внатрешниот конфликт. Тоа беше да се остави трансродовиот живот или да умре. Волт ќе избере живот. Можете да пристапите до книгите на Волт и на веб-страницата за поддршка на оваа страница.

Лекарите во моментов немаат начин да предвидат кои родово-дисфорични деца ќе опстојуваат во родовата дисфорија, а сепак тие ја наметнуваат минималната возраст за неповратна хормонска терапија и операција што е можно пониско.

Волт има напишано голем број или статии за Јавниот дискурс за трансродовото движење.

Првично се појави во Јавниот дискурс: Етика, закон и обичното добро, интернет-журналот на Институтот Витерспун од Принстон, NJујорк и е препечатен со дозвола.

https://www.thepublicdiscourse.com/2017/06/19512/

Волт има напишано голем број или статии за Федералистот за трансродовото движење.

Волт има напишано голем број или статии за Дневниот сигнал за трансродното движење.

Волт Хејер пишува за неговиот живот од збунето дете до трансродова жена и назад.

Оваа статија е ригино печатена во САД денес:

https://www.usatoday.com/story/opinion/voices/2019/02/11/transgender-debate-transitioning-sex-gender-column/1894076002/

За поддршка на средства за превоз, Волт создаде сеопфатна веб-страница со статии, приказни и книги.