Написи од квадрант од проф. Он Вајтхол.

Проф Johnон Вајтхол _001
Терапија за конверзија, АЛП и Родови Дисфорични деца

Се чинеше победа за здравиот разум кога Федералната австралиска лабуристичка партија се повлече од својата објавена цел да ја криминализира практиката на „конверзија и репаративни терапии на ЛГБТИК + луѓето“ на својата Национална конференција во Аделаид

shutterstock_1449988532_Small_Square
Експериментирање на родовите дисфорични деца

Четири студии неодамна објавени во „Педијатрија“, престижниот журнал на Американската академија за педијатрија, ја потврдуваат експерименталната основа на „Холандскиот протокол“ на медицинска интервенција за детфорија во однос на детството, што сега се практикува низ целиот Западен свет, вклучително и специјални клиники во австралиските детски болници.

shutterstock_139705867_Small
Родова Дисфорија и Хируршка.

Во последниве години, прашањето за трансродовиот идентитет кај децата скокна од периферијата на јавната свест во центарот на културната драма, одиграна во медиумите, судовите, училиштата, болниците, семејствата и во умовите и телата на децата. Тоа е еден вид утописка религија со посветени верници.

shutterstock_1117120196
Упатства за уништување на женскиот спорт

Идеологијата за родова флуидност, во која не е фиксирана бинарната реалност кај мажите и жените, може да ја обезбеди својата најголема победа досега со објавувањето на „Упатството за вклучување на трансродови и родови разновидни луѓе во спортот… ..

shutterstock_1366665182
Семејниот суд мора да ги заштити родовите дисфорични деца

Дијагнозата и управувањето се предизвик за медицинската професија: едукацијата на судовите е одговорност. Потпирањето на судовите на тоа образование е вежба за вера. Ниту една професија не е имуна на социјалниот притисок, но животот на децата зависи од нивната мудрост.

shutterstock_1225451668_Small
Родовата дисфорија и законот на детството

Родената дисфорија во детството може да се дефинира како вознемиреност како резултат на конфликт помеѓу физичките манифестации на полот во телото и нивната перцепција во умот на дете или адолесцент. Телото открива еден пол, умот го чувствува другиот.

Проф Johnон Вајтхол _003B2
Викторија труд да забрани алтернативи за родово експериментирање кај деца. - Проф. Он Вајтхол

Лабуристичката влада на Викторија е во процес на изготвување на законодавство за забрана на таканаречената „терапија за конверзија“ што ја дефинира како „секоја практика или третман што има за цел да ја промени, потисне или елиминира сексуалната ориентација на човекот или родовиот идентитет“.