Заштита на податоци

ВАШИОТ ПРИВАТНОСТ

Последно ажурирано: 10 септември 2018

At записи за учење.com, ние сме посветени да ја заштитиме вашата приватност како клиент и онлајн посетител на нашата веб-страница. Ние ги користиме информациите што ги собираме за вас да ги максимизираат услугите што ви ги нудиме. Ние ја почитуваме приватноста и доверливоста на информациите дадени од вас и се придржуваме кон австралиските принципи на приватност. Ве молиме, внимателно прочитајте ја нашата политика за приватност подолу.

ИНФОРМАЦИИ ГИ СЕ ГО ГОБОРАМЕ ОД ВАС

Во текот на посетите на нашата веб-страница или користењето на нашите производи и услуги, можеме да ги добиеме следниве информации за вас: име, име на компанија, адреса на е-пошта, телефонски број, детали за кредитни картички, адреса за наплата, географска локација, IP адреса, одговори на анкети, прашања за поддршка, коментари на блогови и справи со социјални медиуми (заедно „лични податоци“).

Нашите услуги не се насочени кон лица под 18 и ние свесно не собираме лични податоци од никого под 18. Ако станеме свесни дека дете под 18 ни обезбеди лични податоци, ние ќе ги избришеме тие информации што е можно побрзо. Ако сте родител или старател на дете и верувате дека тие не доставиле лични податоци без ваша согласност, тогаш ве молиме контактирајте со нас.

Можете да ги прегледате, корегирате, ажурирате или бришете вашите лични податоци со тоа што ќе се најавите на вашата сметка и сами да ги направите промените или директно да контактирате со нас за да го сториме тоа.

КАКО КОРИСТИМЕ ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ

Информации за лична идентификација: Ние ги користиме информациите што ги собираме за да ви ги доставиме нашите услуги, вклучувајќи: комуникација со вас, давање техничка поддршка, да ве известуваме за ажурирања и понуди, споделување на корисни содржини, мерење на задоволството на клиентите, дијагностицирање на проблеми и да ви обезбедиме персонализирано искуство во веб-страница

Маркетинг комуникациите ви се испраќаат само доколку сте ги побарале или сте се претплатиле на нив. Можете да се откажете од нашите маркетинг комуникации во кое било време со откажување од претплата или порака до е-пошта и вашето барање ќе биде дејствувано веднаш.

Не-лични информации што можат да се препознаат: Ние, исто така, ги користиме информациите што ги собираме во збирни и анонимизирани форми за да ги подобриме нашите услуги, вклучувајќи: администрирање на нашата веб-страница, производство на извештаи и анализи, рекламирање на нашите производи и услуги, идентификување на барањата на корисниците и помагање во задоволувањето на потребите на клиентите генерално .

Сите информации што ќе изберете да ги направите јавно достапни, како што се коментарите на блогот и препораките на нашата веб-страница, ќе бидат достапни за другите да ги видат. Ако последователно ги отстраните овие информации, копиите може да останат видливи на зачувани и архивирани страници на други веб-страници или ако други ги копирале или зачувале информациите.

ЧУВА SECЕ И БЕЗБЕДНОСТ НА ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ

Ние ќе ги искористиме сите разумни средства за да ја заштитиме доверливоста на вашите лични податоци додека сте во сопственост или контрола. Сите информации што ги добиваме од вас се зачувани и заштитени на нашите безбедни сервери од неовластена употреба или пристап. Информациите за кредитни картички се шифрираат пред преносот и не се чуваат од нас на нашите сервери.

За да ни овозможиме да ги испорачуваме нашите услуги, можеме да пренесеме информации што ги собираме за вас, вклучително и лични податоци, преку границите за чување и обработка во други земји освен Австралија. Ако вашите лични податоци се пренесат и обработат надвор од Австралија, тие ќе бидат пренесени само во земји кои имаат соодветна заштита на приватноста.

Ние ги задржуваме вашите лични информации онолку колку што е потребно за да ви обезбедиме услуги и колку што е поинаку неопходно за да ги почитувате законските обврски, да ги решаваме споровите и да ги спроведуваме нашите договори.

Во случај да има повреда на нашата безбедност и вашите лични податоци се компромитирани, навремено ќе ве известиме во согласност со важечкиот закон.

КУКИ И ПИКСЕЛИ

Колаче е мала датотека сместена во вашиот веб прелистувач што собира информации за однесувањето на вашата веб-прелистување. Употребата на колачиња дозволува веб-страница да ја прилагоди својата конфигурација на вашите потреби и преференци. Колачињата не пристапуваат до информации зачувани на вашиот компјутер или лични податоци (на пр. Име, адреса, адреса на е-пошта или телефонски број). Повеќето веб прелистувачи автоматски прифаќаат колачиња, но можете да изберете да ги одбиете колачињата со промена на поставките на прелистувачот. Сепак, ова може да ве спречи да ја искористите целата веб-страница.

Нашата веб-страница користи колачиња за да се анализира сообраќајот на веб-страниците, да се обезбеди споделување на социјалните мрежи и да се допаѓа функционалност и да ни помогне да обезбедиме подобро искуство со посетители на веб-страници. Покрај тоа, колачињата и пикселите може да се користат за да им служат на соодветни реклами на посетителите на веб-страници преку услуги од трети лица, како што се Google Adwords и Facebook Adverts. Овие реклами може да се појават на оваа веб-страница или на други веб-страници што ги посетувате.

Поделбата на вашите информации со трети страни

Ние не продаваме и не продаваме лични податоци или информации за клиентите.

Деталите за вашите лични податоци им се откриваат на добавувачите на трети лица само кога тоа се бара со закон, за стоки или услуги што сте ги купиле, за обработка на плаќање или за заштита на нашите авторски права, трговски марки и други правни права. Во мерка што ги споделуваме вашите лични податоци со давател на услуги, тоа би го сториле само доколку таа страна се согласи да ги почитува нашите стандарди за приватност, како што е опишано во оваа политика за приватност и во согласност со важечкиот закон. Нашите договори со трети страни им забрануваат да користат кој било од вашите лични податоци за која било друга цел, освен онаа за која биле споделени.

ИСКЛУЧУВАЊЕ НА ВАШАТА ИНФОРМАЦИЈА

Можеби од време на време треба да откриеме одредени информации, кои можат да ги вклучат вашите лични податоци, за да ги почитуваат законските услови, како што се закон, регулатива, судски налог, покана, налог, за време на правна постапка или како одговор на барање на агенција за спроведување на законот. Исто така, можеме да ги користиме вашите лични податоци за да ги заштитиме правата, имотот или безбедноста на записи за учење.com, нашите клиенти или трети страни.

Доколку има промена на контролата во една од нашите деловни активности (без разлика дали со спојување, продажба, трансфер на средства или на друг начин) информациите за клиентите, кои можат да ги вклучат вашите лични податоци, би можеле да бидат пренесени на купувачот според договорот за доверливост. Ние само ќе ги откриеме вашите лични податоци со добра намера и онаму каде што се бара од горенаведените околности.

Линкови до други веб-сајтови

Оваа веб-страница може да содржи врски до други веб-страници. Овие врски се наменети само за ваша погодност. Врските до веб-страниците на трети страни не претставуваат спонзорство или одобрување или одобрување на овие веб-страници. Ве молиме, имајте предвид дека не сме одговорни за практиките за приватност на други други веб-страници. Ги охрабруваме нашите корисници да бидат свесни, кога ќе ја напуштат нашата веб-страница, да ги прочитаат изјавите за приватност на секоја веб-страница што собира лични информации за идентификација. Оваа политика за приватност се однесува само на информациите собрани од оваа веб-страница.

ПРОМЕНА ВО ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТА

Бидејќи планираме да осигуриме дека нашата политика за приватност останува актуелна, оваа политика е предмет на промена. Може да ја менуваме оваа политика во кое било време, по наше дискреционо право и сите измени ќе бидат ефективни веднаш по објавувањето на измените на оваа веб-страница. Ве молиме, повраќајте периодично за да ја разгледате нашата политика за приватност.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Ако имате какви било прашања или проблеми во секое време во врска со нашата политика за приватност или користењето на вашите лични податоци, ве молиме контактирајте не на https://www.stopsafeschools.com/contact и ќе одговориме во рок од 48 часа.

УСЛОВИ

ВЕ МОЛИМЕ ПРОЧИТАЈТЕ ОВИЕ УСЛОВИ И УСЛОВИ НА УПОТРЕБА Внимателно пред да користите оваа веб-страница.

Добредојдовте на нашата веб-страница. Ако продолжите да ја прелистувате и користите оваа веб-страница, вие се согласувате дека ќе ги почитувате и ќе бидете обврзани со следниве услови и правила за користење, кои заедно со нашата политика за приватност и одрекување на веб-страницата, регулирајте записи за учење.comодносите со вас во врска со вашата употреба на оваа веб-страница.

Со користење на оваа веб-страница, вие означувате дека ги прифаќате овие услови и услови за употреба. За целите на овие услови, „Наши“, „Наши“ и „Ние“ се однесува записи за учење.com и „Вие“ и „Твоето“ се однесува на вас, клиентот, посетителот, корисникот на веб-страницата или лицето што ја користи нашата веб-страница.

Амандман на УСЛОВИ

Го задржуваме правото да ги менуваме, менуваме, додаваме или отстраниме дел од овие услови во секое време. Ве молиме, редовно проверувајте ги овие услови пред да ја користите нашата веб-страница за да се осигурате дека сте свесни за какви било промени. Ние ќе настојуваме да ги истакнеме сите значајни или суштински промени за вас, каде што е можно. Ако одберете да ја користите нашата веб-страница, тогаш таа употреба ќе ја сметаме за заклучен доказ за вашиот договор и прифаќање дека овие услови ги регулираат вашите и записи за учење.comправа и обврски едни кон други.

ОГРАНИЧУВАЊЕ НА ОДГОВОРНОСТА

Тоа е суштински предуслов за користење на нашата веб-страница што се согласувате и го прифаќате записи за учење.com не е правно одговорна за каква било загуба или штета што може да претрпи во врска со вашата употреба на веб-страницата, без разлика дали е направена грешка или недостатоци во нашите документи или информации, какви било добра или услуги што можеме да ги понудиме или од која било друга употреба на веб-страницата. Ова ја вклучува вашата употреба или потпирање на содржина, линкови, коментари или реклами на трети страни. Вашата употреба или потпирање на какви било информации или материјали на оваа веб-страница е целосно на ваш ризик, за што нема да одговараме.

Ваша одговорност е да осигурате дека сите производи, услуги или информации достапни преку оваа веб-страница ги исполнуваат вашите специфични, лични барања. Вие потврдувате дека ваквите информации и материјали може да содржат неточни или грешки и ние експлицитно ја исклучуваме одговорноста за какви било неточности или грешки во најголема мерка дозволена со закон.

АКТ НА КОНКУРЕНЦИЈА И ПРОДАБА

За целите на Распоредот 2 од австралискиот закон за потрошувачи, особено Делови 51 до 53, 64 и 64A на Дел 3-2, Division 1, Подделбата А на Актот за конкурентност и потрошувачи 2010 (Cth), записи за учење.comодговорноста за какво било нарушување на терминот на овој договор е ограничена на: снабдување на стоки или услуги за вас повторно; замена на стоката; или плаќање на трошоците за повторно да ви бидат доставени стоки или услуги.

Мора да бидете над 18 години за да ја користите оваа веб-страница и да купувате какви било стоки или услуги.

Испорака на производи

Физичката стока може да ја доставуваат Австралија Пост и / или други реномирани курирски компании. Испораките се обработуваат веднаш по приемот на целосната исплата. Испораката може да трае помеѓу 2 и 14 дена, во зависност од опцијата за испорака. Оштетените или изгубените нарачки треба да се решат со Австралија Пост или курирската компанија директно и ние не сме одговорни за стока што е оштетена во транзит или не е примена. Заменувањето на оштетените или изгубените предмети се прави по дискреционо право на записи за учење.com.

Дигиталните производи се испорачуваат веднаш. Ве молиме, имајте предвид дека има својствени ризици поврзани со преземање на кој било софтвер и дигитални производи. Доколку имате технички проблеми при преземање на која било од нашите производи, ве молиме контактирајте со нас за да можеме да се обидеме да ви помогнеме.

Враќање и враќање на средствата

записи за учење.com се справува со повратите наплата и обработува враќање на средствата во согласност со законодавството за заштита на потрошувачите во Австралија

Доколку сакате да ја вратите вашата нарачка, ве молиме известете не во нас денови на купување со валидна причина за враќање. Ако не можеме да ја решиме вашата поплака или дополнително да ви помогнеме, ние ќе процесираме враќање на наплата по навремено приемот на купената стока. Неотворената стока ќе биде вратена во целост. Наплатата ќе биде процесирана навремено и исплатата ќе се изврши со истиот метод со кој сте извршиле плаќање. Сите наплата се направени по дискреционо право на записи за учење.com.

Линкови до други веб-сајтови

записи за учење.com може од време на време да обезбеди на својата веб-страница, линкови до други веб-страници, реклами и информации на тие веб-страници за ваша погодност. Ова не мора да значи спонзорство, одобрување или одобрување или договор меѓу записи за учење.com и сопствениците на тие веб-страници. записи за учење.com не презема одговорност за која било од содржините што се наоѓаат на поврзаните веб-страници.

записи за учење.comвеб-страницата може да содржи информации или реклами дадени од трети страни за кои записи за учење.comне прифаќа никаква одговорност за какви било информации или совети што ви се дадени директно од трети страни. Ние правиме само „препорака“ и не даваме никакви совети, ниту пак преземаме одговорност за какви било совети добиени во овој поглед.

ОДГОВОРНОСТ

Во најголема мерка дозволена со закон, записи за учење.com апсолутно ги отфрла сите гаранции, изразени или имплицитни, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, имплицитни гаранции за трговска размена и кондиција за која било посебна намена. записи за учење.com не дава гаранција дека документите, стоките или услугите ќе бидат ослободени од грешки, или дефектите ќе бидат исправени, или дека нашата веб-страница или нејзиниот сервер е без вируси или други штетни компоненти.

Додека ние, во секое време настојуваме да ги имаме најточните, најсигурни и ажурирани информации на нашата веб-страница, ние не гарантираме или правиме какви било претставувања во врска со употребата или резултатот од употребата на кој било документ, производ, услуга, врска или информации на својата веб-страница или за нивната коректност, соодветност, точност, сигурност или на друг начин.

Ваша е единствена одговорност, а не одговорност на записи за учење.com да ги сноси сите и сите трошоци за сервисирање, поправки или корекција. Применливиот закон во вашата држава или територија не смее да ги дозволи овие исклучувања, особено исклучувањата на некои имплицитни гаранции. Некои од горенаведените може да не важат за вас, но мора да бидете сигурни дека сте свесни за ризик што може да го преземете со користење на оваа веб-страница или какви било производи или услуги што може да бидат понудени преку неа. Ваша одговорност е да го сторите тоа.

ВАШИОТ ПРИВАТНОСТ

At записи за учење.com, ние сме посветени на заштита на вашата приватност. Ние ги користиме информациите што ги собираме за вас да ги максимизираат услугите што ви ги нудиме. Ние ја почитуваме приватноста и доверливоста на информациите дадени од вас и се придржуваме кон австралиските принципи на приватност. Ве молиме, внимателно прочитајте ја нашата посебна политика за приватност.

Може да ги менувате вашите детали во секое време со советување во писмена форма преку е-пошта. Сите информации што ги добиваме од нашите клиенти се заштитени со нашите безбедни сервери. записи за учење.comбезбедниот серверски софтвер ги криптира сите информации за клиентот пред да ни се испрати. Покрај тоа, сите собрани податоци за клиентите се обезбедени од неовластена употреба или пристап. Информациите за кредитни картички не се чуваат од нас на нашите сервери.

ТРЕТИ СТРАНИ

Ние не и нема да продаваме или занимаваме со лични или клиенти информации. Сепак, можеме да ги користиме во општа смисла, без никакво повикување на вашето име, вашите информации за да креирате статистика на маркетингот, да ги идентификуваме барањата на корисниците и да помогнеме во задоволувањето на потребите на клиентите генерално. Покрај тоа, ние може да ги користиме информациите што ги давате за да ја подобриме нашата веб-страница и услуги, но не и за друга употреба.

ДИСКЛОЗУРА НА ИНФОРМАЦИИ

записи за учење.com може да се бара, во одредени околности, да откриваат информации со добра волја и каде записи за учење.comсе бара да го стори тоа во следниве околности: со закон или од кој било суд; да ги спроведуваме условите на кој било од нашите договори со клиенти; или да ги заштитиме правата, имотот или безбедноста на нашите клиенти или трети страни.

ИСКЛУЧУВАЕ на конкурентите

Ако работите за создавање слични документи, добра или услуги со цел да им обезбедите такса на корисниците, без разлика дали се деловни корисници или домашни корисници, тогаш сте конкурент на записи за учење.com. записи за учење.com изрично исклучува и не дозволува да ја користите или пристапувате на нашата веб-страница, да преземате документи или информации од нејзината веб-страница или да добиете какви било документи или информации преку трета страна. Ако го прекршите овој термин, тогаш записи за учење.com ќе ве сметаме целосно одговорни за каква било загуба што можеме да ја одржиме и понатаму да ве сметаме за одговорна за сите добивки што може да ги направите од ваквата неизбришена и неправилна употреба. записи за учење.com го задржува правото да исклучи и да негира пристап на кое било лице до нашата веб-страница, услуги или информации според наше дискреционо право.

ПРИРАЧНИК, трговска марка и ОГРАНИЧУВАЕ НА УПОТРЕБА

Оваа веб-страница содржи материјал кој е во сопственост на нас или лиценциран за нас. Овој материјал вклучува, но не е ограничен само на, дизајнот, изгледот, изгледот, изгледот, трговските марки и графика. Не ви е дозволено да ги репродуцирате документите, информациите или материјалите на веб-страницата за целите на продажба или употреба од трета страна. Особено не ви е дозволено да објавувате, да испраќате, пренесувате електронски или на друг начин или да дистрибуирате некој од материјалите, документите или производите што можат да бидат достапни за преземање од време на време на оваа веб-страница.

записи за учење.com експлицитно ги задржува сите авторски права и трговска марка во сите документи, информации и материјали на нашата веб-страница и ние го задржуваме правото да преземеме акција против вас ако прекршите некој од овие услови.

Секое прераспределување или репродукција на дел или целата содржина во која било форма е забрането, освен следново: може да испечатите или преземете на локален екстракт од тврдиот диск само за ваша лична и некомерцијална употреба; и може да ја копирате содржината на одделни трети страни за нивна лична употреба, но само ако ја потврдите веб-страницата како извор на материјалот.

Вие не може, освен со нашата јасна писмена дозвола, да ја дистрибуирате или комерцијално да ја искористите содржината. Ниту пак може да го пренесете или да го зачувате на која било друга веб-страница или друга форма на електронски систем за пребарување.

СВОЈ ДОГОВОР

Овие услови и услови претставуваат целосен договор помеѓу вас и записи за учење.com во врска со вашата употреба и пристап до записи за учење.comвеб-страница и вашата употреба и пристап до документи и информации за неа. Ниту еден друг термин не смее да биде вклучен во оваа спогодба, освен таму каде што се бара да биде вклучен во кој било законодавство на Комонвелтот или која било држава или територија. Со ова, експлицитно се исклучуваат сите подразбирани термини, освен оние што се наведени во статутот и кои не можат експлицитно да се исклучат.

ИСКЛУЧУВА OFЕ НА НЕВЕРОТИВНИ ТЕРМИ

Кога секоја клаузула или поим погоре со кој било важечки статут би била нелегална, неважечка или неприменлива во која било држава или територија, тогаш таквата клаузула нема да се применува во таа држава или територија и се смета дека никогаш не била вклучена во овие услови и услови во таа држава или територија. Таквата клаузула доколку е законска и извршна во која било друга држава или територија ќе продолжи да биде целосно извршна и дел од овој договор во тие други држави и територии. Се смета дека исклучувањето на кој било термин согласно со овој став нема да влијае или да ја модифицира целосната примена и изградбата на другите клаузули на овие услови.

ЈУРИСДИКЦИЈА

Овој договор и оваа веб-страница се предмет на законите на Викторија и Австралија. Ако има спор помеѓу вас и записи за учење.com што резултира во парница, тогаш мора да го доставите до надлежноста на судовите од Викторија.