Програмата Безбедни училишта е имплементирана во училиштата низ Австралија, поучувајќи ги ЛГБТ родовите идеологии на децата за време на развојот на нивниот сексуален идентитет и кога тие се подложни на сексуална конфузија. Последователно, Австралија забележа експлозија во бројот на деца пренесени во родови клиники. Веб-страницата КАУЗИ има многу стручни статии за трансродовизам, родова дисфорија, терапија со конверзии, промени во полот и безбедни училишта, од професионалци како професорот Johnон Вајтхол, професорката Дајана Кени и многу други.
Безбедни училишта и тропање на прстот

Безбедни училишта.

Родови идеологии во училиштата.

_Енски_Detransistion & Повторно идентификување и прст

Професионални трудови за трансродоворство.

Медицинските лекари ја искажуваат реалноста на трансродовоста.

Проф. Johnон Вајтхол _005 со прст

Проф. Johnон Вајтхол пишува во магазинот „Квадрант“ за половата дисфорија.

Блокатори на хормони и сè што е трансродово.

Прва страница на видеото Rev_004

Советување и терапија која работи.

Двајца поранешни лезбејки, поранешен геј и екс-транс разговараат за напуштање на нивните поранешни животи на ЛГБТ. Уште 13 ги споделуваат своите пишани приказни за тоа како советувањето им помогнало.

Walter_Heyer_Laura & Finger

.Али веб-страница на Волт Хејер за промена на полот.

Волт Хејер живееше како жена Лора 10 години пред да се одврати и да признае дека лицето не може да го промени својот пол.

Интернет психолог_2_Прислушување__илак

Треба да најдете советници.

Пронајдете ги овде.

Идеологија за родови безбедни училишта.

Идеологија за безбедни училишта Генде - onesонс Латхем Девајн (Стрела)

Студентите на час играат ЛГБТ однесување

Програмата Безбедни училишта за родови идеологии беше нарачана од група луѓе чиј став беше чесен по тоа што првично беше дизајниран да се справи со проблемот на малтретирање.
Она што стана, ги надмина границите надвор од опсегот за кој беше финансиран. Стоиме заедно и ја поддржуваме Сојузната влада на коалицијата во отстранување на финансирањето и поддршката за оваа програма во сегашната форма.
Агендата поттикната од алијансата Безбедни училишта е насочена кон младите и децата на многу ранлива возраст и има за цел да ги оддели од нивното традиционално семејно јадро и вредностите на заедницата за да ги поддржат сите граѓани. Бараме да го свртите вниманието од оваа програма и кон програма подобра насочена кон справување со вклучувањето и прифаќањето НЕ засновано и пристрасно кон полот и сексуализацијата.

Полова дисфорија во детството. 12 видео серии со записници.

Сексуална конфузија. Хормонска терапија. Операции за прераспределување на сексот. Психолошко советување. Објаснување на трансродовизмот.
Проф. Johnон Вајтхол _Игра_Вели

Професорот Hон Белата куќа.

Гледајте ги видеата на англиски јазик или користете го Google преведувачот на оваа страница за да ги прочитате транскриптите на вашиот јазик.

Секој родител знае дека кога се подигаат деца, има многу области кои тешко можат да се решат, и секое дете има потреба од сопствен план за нега. Но, сите знаеме дека пожарот е опасен, затоа ги предупредуваме децата на опасностите на начин што тие можат да го разберат. Ние не им дозволуваат да научат дека огнот е опасен, дозволувајќи им да играат со него. Лузните и болката ќе се почувствуваат долго откако штетата би била направена ако тоа беше така. На ист начин, зошто треба да бидеме замолени да им дозволиме на нашите деца да бидат вклучени во програми кои инхерентно бараат од децата да ја суспендираат својата доверба во нивната семејна единица за да обезбедат насоки потребни за да го пробијат проблемот со пубертетот, созревањето и развојот и да бидат предмет на "образование" и надвор од опсегот на анти-малтретирање и прифаќање на различноста. Сепак, ова е она што ни го поставува Програмата за безбедни училишта.

Пратеникот на австралискиот парламент г-дин Ендру Хастин.

Ендру Хасти_003

Пратеникот Ендру Хасти зборува за програмата „Безбедни училишта“ во австралискиот парламент.

Разберете ја агендата и израмнете ги полето за играње - откријте зошто оваа програма се учи само зад затворени врати и без никаков избор на родител. Доколку безбедноста на нашите деца е од какво било значење, треба да биде отворена за надзор и вклучување од сите кои се занимаваат со воспитување на млади луѓе за да разберат дека сме разновидна човечност, еднаква на сите начини. Побарајте копија од наставната програма, и ако имате среќа да најдете училиште што сака да ја објави својата содржина, бидете подготвени да го разберете повикот за акција што го поставивме пред вас.

Roz Ward архитект на безбедно училишта признава дека безбедно училишта не е за малтретирање.

Роз Вард извлечен на безбедни училишта_006

Роз Вард, архитект на програмата „Безбедни училишта“ признава дека Безбедните училишта не се однесуваат на малтретирање.

За оние од вас кои сеуште не сте подготвени да ги предадете вашите права како родител за да ги научите и да ги водите вашите деца преку честопати испарливи и збунувачки фази на пубертет и созревање, ве молиме да бидете активни! Сега е време да се придружите на поддршката за отстранување на оваа експериментална и поделба програма.

Мајка зборува за откривање на родовите идеологии на кои нејзиниот син учи на училиште.

Цела Вајт_003

Приказната на Цела за нејзините деца и програмата „Безбедни училишта“ во нивното училиште.

Еве како можете да ја поврзете нашата заедница активно да развиете посилно чувство за вклучување и прифаќање:
  • Бидете активни во вашето училиште. Откријте какви иницијативи во заедницата имаат во моментов за славење на уникатните луѓе кои ја сочинуваат заедницата - придружете се и прославете ги многу настани што училиштата ги организираа за поддршка на сите членови на нивната училишна заедница - не само оние чија агенда може да биде насочена кон сексуално идентитетот како основа за битие.
  • Откријте што учи вашето училиште и програмите што ги користат за да ги научат децата и младите за прифаќање во СИТЕ нејзини форми - за еднаквост, сочувство и разбирање на различноста во сите форми. Поддржете го вашето училиште со тоа што ќе бидете информирани и разберете дека БЕЗБЕДНО не е еднакво само на сексуално изложените.
  • Вратете го зборот БЕЗБЕДНО - осигурете се дека тоа не е еуфемизам за чешлање на децата над нивното разбирање и природна склоност кон iosубопитност. Децата созреваат со различни стапки и оваа програма не го дозволува ова. Тоа ја принудува идеологијата и донесувањето одлуки во чувствителните области многу пред многу деца да бидат подготвени да ја разберат огромноста и долговечноста на изборите што се прават. Зрелоста и сексуалната зрелост НЕ МОNЕ да бидат принудени, а методот за отстранување на родителското учество што го поддржува оваа програма, не е здравствена иницијатива што треба лесно да ја прифатиме. ДА СЕ КАЖЕ НЕ! и осигурете се дека вашето училиште е свесно за вашата одлука.
  • Ако вашите деца се уште не се на училиште, да дознаете за училиштата во вашето подрачје со тоа што ги посетувате и барате да одите низ време за време на одмор или слободен период. Погледнете како децата комуницираат едни со други и гледаат ПРИРОДНОТО прифаќање на децата од другите во акција.
  • Напишете го вашиот локален Пратеник или премиер и нека знаат дека го поддржувате ставот на Сојузната влада за отстранување на оваа програма во корист на потранспарентна и активна програма. За SAFE да значи повеќе од сексуално свесни и да вклучи прифаќање во сите негови форми. Програма која ја поддржува семејната единица и овозможува да функционира во наставата на следната генерација вредностите и основните разбирања кои Програмата за безбедни училишта се обидува да се отстрани од неа.
  • ПРЕД да гласате, бидете сигурни дека знаете што поддржува секој кандидат и програмите што ќе ги поддржат. Земете го вашиот глас сериозно и испратете порака до кандидатите дека нема да толерирате одземање на семејни права.
Владата може да даде само она што го сакаме, ако им кажеме прво. Разбирање и прослава на вашата способност како родител за водење на вашето дете. Ако имате потешкотии во комуникацијата и разбирањето на вашата улога, побарајте и запишете во програмите за поддршка на родителството што ги водат центрите на локалната заедница. Не е сигурна опција да ги споделите вашите деца да бидат вклучени во програма која ги затворила вратите за вас и ја поттикнува тајноста и "приватноста" наметнати од таканаречената опција за безбедни училишта.
Не дозволувајте оваа програма да те изневери - УПОТРЕБУВАТЕ!

Контактирајте не. Е-пошта: причина.victoria@gmail.com

Помогнете ни да ги заштитиме нашите деца.

Донирајте во ПРИЧИНАТА. Банка: NAB BSB: 083-547 ACC: 87-690-0206


src = ”https://code.responsivevoice.org/responsivevoice.js?key=zodw83qY”>

Посети: 1635

Дојдете до врв