KANGGO BANTUAN. Wong nyata sing wis metu saka urip LGBT Life. Dheweke duwe bimbingan profesional, dhukungan emosional saka kanca lan kulawarga lan yen pengin, pandonga. Iki minangka pamrentah sing pengin nglanggar, sing diarani terapi konversi.

Sekawan wong ing video, lan luwih saka 13 wong nuduhake crita sing ditulis ing kaca iki.

Video menit 10 sing kapisan iki bakal entuk wawancara cekak saka wawancara sing luwih suwe kanggo menehi ringkesan cepet saka papat wong sing nuduhake crita babagan urip saka LGBT. Sawetara wong ngrembug babagan partisipasi "terapi konversi" sing dimainake kanggo mbantu dheweke.

Dheweke uga nyritakake babagan penyakit sing disebabake dening penasihat sekuler sing pengin nggawe kapercayan, nyoba negesake orientasi homo.

Papat wawancara lengkap bisa dirungokake ing kene.

Maca utawa Ngrungokake wong liya sing Nuduhake Kisah kasebut.

Andrew P.

Aku umur 24, nalika tekan pasamuan lokal sing dakwenehi, kanggo njaluk bantuan depresi lan daya tarik seks sing padha. Aku ora pengin nduwe daya tarik iki kanggo jinis sing padha. Aku duwe kanca sing padha lesi lan homo. Aku ora duwe masalah karo dheweke, nanging aku ora pengin. Iku ora bakal dakpikir karo inti, lan aku kepengin duwe garwa lan bocah-bocah ing mangsa ngarep. Dadi ing perjalanan aku entuk pitulung liwat konseling lan pandonga ing macem-macem pasamuwan lan mentri. Iki dumunung ing saindhenging Melbourne Victoria. Ora ana sing nate dak gagas utawa digawe rasa gething karo gréja utawa mentri iki. Wong-wong iki nrima wong LGBT, lan pancen tresna lan apik, ing kala-kala aku ora yakin manawa dheweke bener-bener bakal nulungi aku. Aku mesthi dituduhake katresnan lan kebebasan kanggo nindakake apa wae sing dikarepake babagan daya tarik kelamin.

Pengalaman kasebut, liwat konsultasi lan pandonga karo gereja-gereja lan pelayanan, ngilangi depresi saya ilang lan ngilangake kuatir. Ing wektu sing saya padha narik kawigaten jinis. Nalika nulis babagan iki ing umur 35, aku seneng bebojoan karo anak loro lan mung pengin melu bojoku. Aku ora getun dadi rabi lan ora bakal khayal babagan sesrawungan padha. Aku tresna marang uripku lan ngerti yen amarga saka kementerian kasebut lan pasamuwan-pasamuwan, bebarengan karo Gusti Allah, aku wis ngrubah aku. Jinis terapi kasebut pancen tresna lan mbiyantu. Aku ora ngerti kenapa ana gerakan kanggo nglarang dheweke.

Ruth E.

Penting, kita padha-padha narik kawigaten wong sing nandhang kasusahan utawa nyeri bisa nemokake jinis pitulung sing kita gegayutan. Aku nggolek pelayanan Kristen kanggo mbantu aku narik kawigaten sing padha-padha jinis, amarga organisasi sekuler ora nggatekake utawa konflik karo aspek iman, mula aku ora bisa mbukak kanthi lengkap. Untunge, aku nemokake pelayanan Kristen sing urusan karo rusak relasi, tanpa nyoba janji utawa meksa apa wae. Perawatane nylametake nyawa, nate ngilangake kebingungan lan kuatir, nggawe aku ngerti kanca sing bisa diajak, mbalekake kesehatan mental ing rong taun sabanjure, lan kita terus kontak, sajrone taun 5. Mangga njaga wong liya kaya aku saka cara sing paling angel.

Steve W.

Aku pisanan "metu" minangka wong homo ing 20 awal lan sanajan aku ora pengin tumindak kepinginan homoseksual, nanging aku rumangsa tentrem karo bagian saka aku. Ora suwe sawise, aku nemoni keputusan lan milih urip celibasi lan layanan marang Gusti Allah ing pelayanan Kristen. Ora let suwe, aku kepethuk karo bocah wadon Kristen sing ngudhari atraksi heteroseksual ing aku, aku durung nate ngrasa sadurunge (nganti saiki aku mesthi ngerti minangka homoseksual eksklusif ing orientasi)

Dhukungan sing dakkarepake saka salah sawijining pasamuwan lokal supaya bisa ngerteni kabeh babagan iki minangka instruksi kanggo nyetel orientasi seksualku kanggo lintasan anyar. Aku pengin stres manawa ing wektu sing sepisanan, utawa sajrone proses konsultasi sing luwih resmi ing taun-taun kepungkur, apa wae prosedur modalitas perawatan sing diarani 'Reparative Therapy'. Gay kanggo terus lurus ora dadi tujuane. Ing pengalamanku, ora ana tumindak utawa pamrentah, dodgy 'reparative' utawa saran sing aku kudu nyoba pendekatan 'palsu-it-till-you-make-it'. Luwih beda, aku ditemoni karo katresnan lan dhukungan lan panyengkuyung sing ora cocog kanggo nyerah menyang tangane Gusti Allah (sing wis tak lakoni) lan nyengkuyung seksualitasku marang Panjenengane. Aku saiki wis pungkasan 40 lan sinau kanggo arang banget kanthi cepet ing kahanan kasebut, nanging kanthi jujur ​​aku ngerti yen aku luwih konten ing hubungan sing nyenengake lan keintunan seksual karo bojoku tinimbang sadurunge. Aku wiwit ngerti yen ana akeh faktor sing kontribusi kanggo orientasi seksual asli, sing aku duwe kesempatan kanggo ngolah lan maju luwih akeh, kesempatan sing bisa ngindhari aku, apa aku wis nolak jinis dhukungan sing kasedhiya kanggo aku. ing sajrone taun kasebut.

Aku wis ketemu karo pria lan wanita liyane sing duwe kesaksian sing padha, sawetara sing wis dadi kanca sing apik, uga sing ora rumangsa kepincut karo jinis lawan, nanging milih celibasi kaya aku biyen, lan isih liya sing wis milih. ngrangkul orientasi homoseksual lan nindakake sing paling apik kanggo nyoba lan ngrukunake iki karo iman Kristen - Aku tresna kabeh, sanajan beda kapercayan. Aku uga wis melu kumpul-menteri pelayanan penebusan seksual saka ing saindenging negari lan bisa ujar kanthi ikhlas, manawa ora ana sing dakdeleng utawa krungu sing tau padha karo retorika 'Reparative Therapy' stereotypical sing ujar dipraktikake dening klompok kasebut. Sepisan maneh, sebaliknya, sejatine akeh perhatian kanggo ngilangi awake dhewe saka praktik kasebut.

Nganti saiki, aku durung nggawe lagu lan nari babagan pengalaman dhewe, nanging saya tambah kuwatir karo push bodho sawetara kelompok minoritas sing idealis kanggo nutup kementerian penebusan seksual saka wong sing nampa dhukungan, sing bener nglanggar hak kasebut. kanggo netepake dhiri! Kanthi cara sing padha, dhukungan kudu disedhiyakake kanggo wong-wong sing pengin nganggo orientasi jinis padha, dhukungan kudu terus kasedhiya kanggo wong-wong sing luwih seneng milih opsi alternatif. Dadi, aku rumangsa "metu" maneh, ora dadi wong lanang sing istimewa. Yen wong ora percaya marang Gusti Allah utawa piwulang saka Kitab Suci, dheweke duwe hak milih dalan sing beda, nanging aja lali nolak wong liya sing pengin duwe iman kesempatan kanggo nemu perkara sing padha karo aku yen dheweke pengin.

Andy W.

Mangga ora nglarang apa sing diarani "Therapy Therapy." Sampeyan nyatakake yen cilaka lan bisa nyebabake wong bunuh diri, nanging aku nemokake OPPOSITE. Aku nekat lan bunuh diri sadurunge menehi pitunjuk, lan aku saiki wis tenang lan seneng. Konseling kasebut (utawa "Therapy Konversi") nyawang aku ngerti ana wong lanang sing apik lan ngapa aku ndeleng porno homo tartamtu, nanging banjur ditepeni pemikiran saya masculinity sing kedadeyan saka sawetara trauma bocah. Konseling kasebut mbahas trauma kasebut salaras karo nilai-nilai kepercayaan (lan nglawan nilai LGBTQI +) lan saiki aku ora duwe konflik internal, ora ana kepinginan kanggo gawe piala, aku rumangsa aman, manteb ing ati lan tenang. Aku langsung ngubungake perasaan positif kasebut kanthi penyuluhan sing wong liya bakal menehi label minangka "terapi konversi". Mangga ora nglarang jinis penyuluhan iki.

Emma T.

Aku wong Kristen nanging uga wis ngalami atraksi jinis sing padha lan melu hubungan seks sing padha lan ora aktif sajrone taun 4. Minangka wong Kristen, aku ngerti babagan wulangan Alkitab babagan seksualitas lan hubungan lan pengin urip sing ngurmati Gusti. Aku ngerti babagan klompok dhukungan Kristen ing sisih kidul Sydney, aku bisa kepethuk karo pria lan wanita Kristen liyane sing duwe daya tarik jinis sing padha nanging milih urip kanthi cara Gusti. Klompok panyengkuyung iki wis ngluwari aku. Aku bisa ngomong karo wong liya ing kahanan sing padha supaya aku ora diadili lan didhukung ing jalur sing dipilih. Saya suwe saya ngerti babagan katresnaning Allah marang aku lan regane lan regane. Sadurunge entuk dhukungan iki, aku rumangsa terisol, murung lan ora ngarep-arep, nanging sawise nekani grup iki aku didukung lan diwanti-wanti. Aku nekani kelompok dhukungan amarga aku nemokake supaya bisa mbiyantu lan menehi urip. Aku banjur melu gabung karo klompok iki lan klompok liyane amarga aku pengin ndhukung lan menehi pangarep-arep marang wong liya kaya aku wis ngalami dhewe.

Aku ngerti manawa ukum dibahas ing Victoria sing bisa nyegah dhukungan kaya mangkene ora sah miturut ukum. Mangga ora mandheg kelompok dhukungan kaya mangkene supaya ora bisa terus. Wong duwe hak otonomi lan milih dalan sing cocog kanggo dheweke. Coba eling crita lan hak wong supaya bisa milih pilihan sing cocog karo iman. Kita uga butuh dhukungan.

Pete N.

Aku trenyuh banget amarga krungu undang-undang iki diwartakake sadurunge parlemen kanggo nyoba lan nglarang wong njaluk bantuan saka gaya urip homoseksual utawa Lesbian. Aku ngerti sawetara wong duwe pengalaman medeni pirang-pirang taun kepungkur kanthi sawetara wong sing diarani "terapi konversi". Lan atiku metu marang wong-wong kasebut. Pengalamanku Pasamuwan ora padha karo sawetara crita sing koyone nggawe berita utama. Aku ujar minangka wong sing dadi anggota 4 denominasi sing beda sajrone taun 30. Lan aku uga nilar Gréja sajrone 14 kanggo urip gaya homoseksual. Lan iki critaku.

Ing pertengahan 30, aku lunga menyang Gréja kanggo njelajah pemandangan homoseksual lan ndeleng manawa bakal ngrampungake aku. Kaping pisanan, aku kaget karo kabeh klub lan lampu sing padhang lan pesta kasebut. Gabungan karo kabeh perhatian sing sampeyan tampa dadi "wong anyar" ing klub. Aku ngenteni taun 14 ing gaya urip kasebut lan ketemu karo wong sing paling apik tenan sajrone wektu kasebut. Kita bebarengan luwih saka 6 taun. Aku isih tresna marang dheweke kaya kanca. Kulawarga uga wong sing paling apik tenan. Dheweke ngrangkul aku lan nyakup aku ing kabeh sing ditindakake. Aku ora salah. Nanging sanajan aku duwe pasangan apik tenan iki sing dianggep aku kaya raja, aku bakal tangi ing tengah wengi kanthi tangis ing mripatku. Gaya urip sing dakkarepake bakal nuwuhake rasa seneng, njalari aku luwih jero lan luwih depresi amarga ora bisa menehi katentreman batin sing mung kenal karo Gusti Allah. Yaiku bab sing mokal kanggo nerangake wong liya sing durung nate dadi wong Kristen lan duwe hubungan DEEP karo Gusti Allah.

Sawise 10 taun aku miwiti golek cara. Aku pungkasane nemokake Renew lan nyambung karo sawetara pimpinan. Dheweke ketemu karo kopi. Ditawakake pangarep-arep lan supaya aku ngerti yen akeh wong sing ora mlaku-mlaku kanthi gaya urip lan nemokake tentrem sing dakkarepake. Ora ono, wong-wong iki nate nyoba lan nggunakake kekuwatan utawa meksa supaya aku ngganti gaya urip. Iki padha karo kabeh Gereja sing dakwiwiti sajrone pirang-pirang taun. Ora ana pimpinan utawa wong sing nolak aku amarga aku berjuang karo homoseksual. Dheweke ngrasakake katresnan kanthi saestu kanthi apik lan nulungi aku kanthi ndedonga aku sajrone wektu sing peteng sajrone urip. Dheweke nuduhake apa sing dikandhakake Alkitab babagan topik homoseksual lan nampilake pro lan kontra kanggo saben keputusan. Nanging pancen nganti aku nampa pesen kasebut utawa nolak. Aku mung bisa muji kabeh beda wong lan pimpinan saka Gereja sing aku wis pirang-pirang taun kepungkur. Lan ing RENEW khusus kanggo ngadeg ing sisihku nalika aku butuh 5 taun liyane sadurunge aku mutusake ninggalake gaya urip. Ora nate meksa utawa meksa supaya aku ora ninggali gaya urip kasebut. Ana pirang-pirang kali, ana ing pundhak nganti bisa nangis. Ana wong sing bisa ngatasi aku sing ngerti apa sing aku susah lan bisa uga ana hubungane. Aku ngurmati wong-wong sing ngadeg ing sandhinge nalika aku urip. Nalika dheweke banget nandhang sangsara saka komunitas LGBTIQ.

Apa hak klompok wong kudu nyoba lan BAN kula golek bantuan saka gaya urip iki liwat dalan sing dak pilih. Apa liwat Pasamuwan utawa sawetara organisasi liyane. Aku duwe hak kanggo njaluk gaya urip kapan wae sing dakkarepake, amarga dheweke kudu urip yen milih. Nanging ora ana sing duwe kekuwatan kanggo meksa titik kasebut.

Dina iki aku wis taun 2 ora urip lan gaya urip saya dadi kabeh sing dakarepake. Aku duwe katentreman sing ora bisa dicopot dening manungsa. Aku rumangsa seneng banget yen nduwe kulawarga Gereja sing apik banget saka pirang-pirang wong liya sing ngadeg ing sandhinge lan ndhukung aku ing perjalanan.

Yen wong pengin urip gaya homoseksual, mula dheweke kudu berhasil tumindak kasebut. Kanthi tandha-tandha sing padha, yen wong pengin ninggalake gaya urip kasebut, mesthine diidini golek pitulung kanthi cara sing dipilih.

Lyn B.

Aku nate nyedhaki pelayanan Kristen ing 1994 kanggo golek pitulung babagan jinis kelamin sing ora dikarepake. Aku ora kepengin narik kawigaten jinis padha amarga ora katrangan karo iman Kristen lan amarga dudu identitas sing sejatine, nanging nyebabake pengalaman traumatik awal. Liwat pelayanan iki, aku nampa pitulung sing dibutuhake kanggo miwiti ngatasi atraksi lan golek penyembuhan batin. Sampeyan butuh sawetara taun nanging kanthi bantuan pelayanan iki lan pelayanan Kristen liyane, pandhita lan kanca-kanca Kristen sing aku bisa ngatasi lan saiki wis ora bisa narik kawigaten jinis. Aku prihatin manawa pitulung sing padha iki bisa uga ora kasedhiya ing mangsa ngarep kanggo wong liya sing golek. Cetha babagan pengalaman lan pengalaman kanggo wong liya sing ngatasi daya tarik jinis sing padha, bisa uga duwe dhukungan sing pas. Aja lali nolak hak wong lan bantu iki supaya cocog karo iman lan identitas sing sejati. Mangga ora ninggalke dheweke kanggo nandhang konflik iki.

Dani ézard.

Aku nulis kanggo sampeyan supaya bisa nuduhake kesaksian babagan pengalaman positif karo praktik konversi, lan keprihatinan saya babagan kabebasan agama ing larangan praktik konversi ing Victoria. Aku luwih seneng ora anonim.

Aku minangka wanita Australia sing duwe daya tarik jender sing padha, sing prihatin kanggo nglindhungi kabebasan beragama ing larangan larangan babagan praktik konversi ing Victoria. Aku wis entuk manfaat saka apa sing ditrapake Komisioner Kesehatan Aduan (HCC) minangka "praktik konversi". Pengalamanku iki minangka pitulung saka penasihat politik Kristen "kalebu upaya kanggo ngilangi atraksi seksual lan / utawa romantis" Aku duwe wanita liyane, lan pitulung kanggo ngrubah pemahaman babagan seksualitas supaya bisa cocog karo moralitas tradisional Kristen. Aku ngupayakake konsultasi / bimbingan iki ing Wilayah Lor sing saya gedhe, lan saka guru ing Victoria. Aku wis ngalami depresi, kajelasan pamikiran sing luwih gedhe, kekancan sing luwih sehat, lan kontribusi sivik sing luwih apik liwat "praktik konversi", sing ing pengalaman iki luwih akurat diarani bimbingan utawa bimbingan Kristen. Aku kuwatir manawa larangan sing diusulake nglindhungi ora mung wong sing duwe pengalaman mbebayani kanggo praktik konversi, nanging uga wong kaya aku sing wis entuk manfaat saka bimbingan Kristen sing cocog karo definisi HCC babagan praktik konversi. Aku percaya banget yen pangaruh larangan konversi ing sisih tengen kabebasan agama Bener ora dijaluk. "

John D.

Aku nemokake manawa pelayanan kasebut, 'Living Waters' pancen mbiyantu amarga menehi papan sing aman lan jujur ​​kanggo ngomong babagan perasaan jender lan identitas seksual ing konteks saka iman sing dakwenehi. Pelayanan iki lan sawetara penyuluhan khusus babagan penyalahgunaan wis nate mbiyantu integrasi nalika dadi wong diwasa lan ngruwat iman karo obyek seksual.

Robson T.

Ing pertengahan pulsa taun, aku rumah sakit ing rumah sakit ajar Victorian utama. Nalika dokter sing ngobati ngerti yen wiwit sadurunge baligh, aku luwih seneng dadi wanita tinimbang lanang, aku didiagnosis karo Gender Identity Disorder (GID) lan menehi saran supaya aku nindakake operasi ulang tugas seks (SRS) minangka cara mung sing bakal ditindakake bisa ngrampungake masalah lan urip kanthi temen. {Depresi ora diabaikan lan ora ono alamat.}

Ing rumah sakit aku kapapar sawetara sesi karo dokter individu lan sawetara liyane sing ana. Saiki ditawakake SRS 'ing piring' - nanging aku nolak. Dokter sing ngobati langsung ilang kapentingan lan mbuwang aku saka rumah sakit.

Ora suwe sawise dibuwang, aku dadi wong Kristen, saiki wis memungsuhan karo agama Kristen. Aku sregep ngrangkul iman anyarku. Kanca-kanca Kristian luwih waspada, yen ora memangan karo aku. Nanging, pungkasane aku nemoni klompok cilik wong-wong mukmin sing ngerti lan ndhukung posisiku. Mboko sithik, nalika aku terus fokus marang imanku, ambivalans jender mudhun.

Ing taun-taun sabanjure aku nemoni akeh individu sing duwe pengalaman sing padha. Sawise maju ngrampungake kekaburan jender kanthi dhukungan pribadhi individu kaya-kaya lan klompok cilik - ora kudu Kristen. Ing taun-taun kasebut, aku duwe kesempatan kanggo ketemu karo dokter lan ilmuwan berpengalaman sing berkualitas, kabeh negesake manawa ora ana ilmu pengetahuan sing cocog kanggo ndhukung ideologi manawa kekaburan jender mung bisa diselesaikan kanthi operasi.

Saiki, saiki umur pitung puluh, aku ngerteni kanthi upaya pamrentah lan ideologi kanggo ngesahake prilaku sing ditularake lan padha lan kanthi sah bisa nggawe bisu kanthi sah lan grup pemulihan sing sah. Kanggo nglanggar klompok lan individu kasebut bakal padha, miturut pendapatku, saka anggota milutut ahli Alkoholik Anonymous kanggo ketemu ing pub lan anggur.

Marie H.

Aku nulis iki kanggo nuduhake babagan dhukungan luar biasa sing wis ditampa sajrone taun-taun kepungkur 15 utawa luwih ing wilayah sing padha narik kawigaten. Aku kudu narik kawigaten kesengsem sing padha karo jinis sing padha ngeling-eling (mungkin wiwit umur 8 utawa paling ora 9) lan sadhar ing sekolah menengah yen iki dudu perasaan sing dialami manungsa.

Aku dadi wong Kristen nalika meh 20 lan amarga yakin banget yen homoseksual ora dadi bagean saka rencana Gusti Allah kanggo uripku, aku njaluk bantuan kanggo ngrampungake atraksi lan pikiran sing ora dikarepake. Aku njaluk bantuan iki lan matur nuwun banget amarga aku bisa nemokake amarga iki minangka wektu sing angel banget ing uripku. Aku rumangsa ilang lan bingung lan akeh pitakonan. Aku wis maca buku sing nerangake manawa homoseksual ora soko sing sampeyan lair, nanging luwih umum kedadeyan / amarga ana macem-macem faktor liyane ing urip sampeyan. Aku nemokake iki dadi nyata ing uripku.

Aku nyiksa seksual nalika 8 utawa 9, aku ora bisa sambungake karo ibu lan mulane njaluk tresno saka wanita tuwa, lan aku duwe bapak sing nyiksa lan ngontrol lan mateni wong lanang. Aku lunga menyang klompok dhukungan, sing aku deleng banget, bisa ngrembug lan navigasi sawetara masalah kasebut karo wong liya sing padha crita. Aku uga golek konseling siji-siji, sing ditindakake kanthi pirang-pirang taun suwene. Iki uga mbiyantu lan asring aku krasa ngatasi sawetara wektu sing paling angel. Aku bisa ngomong karo akeh wong ing pasamuwan-pasamuwan sing ndhukung aku liwat katresnan, pandonga lan dhukungan.

Aku wong beda dina iki. Aku wis nggarap pirang-pirang masalah kasebut saka jaman biyen lan uga nemokake akeh penyembuhan. Aku duwe wong liya sing bakal ngadeg ing ngarepe agama lan tetep ndedonga kanggo aku nalika nemoni masalah. Aku isih duwe daya tarik jinis sing padha nanging luwih ora ana masalah kanggo aku saiki tinimbang 15 taun kepungkur. Sampeyan ora meh kaya ngonsumsi lan ora carane aku nemtokake dhewe. Aku dadi wong Kristen sing paling utami. Saiki aku wis nikah lan urip urip bebrayan.

Aku ora ngerti carane aku bakal slamet tanpa dhukungan sing ditampa, saka gréja, individu lan organisasi sing nyengkuyung kanthi akeh cara pirang-pirang taun kepungkur. Ana akeh liyane kaya aku sing njaluk dhukungan ing jaman saiki, lan sing bakal nggoleki ing mbesuk. Akeh wong sing ngerti babagan gaya urip homo sing ora seneng lan sing pengin cara metu nanging ora percaya yen bisa amarga karusakan ing kerusuhan (dening media / agenda LGBTQ +) ora bisa ditindakake lan wong kasebut lair homo, mulane ora ana sing metu lan dheweke mung kudu 'nrima'. Yen wong milih terus urip kanthi cara kaya ngono, iku dadi pilihane. Nanging, yen wong 'milih' ninggalake gaya urip LGBTQ lan pengin dhukungan kanggo nindakake, iku uga dadi pilihan dheweke (lan uga).

Kita ora kudu dicegah golek pitulung amarga wong liya ora gelem njaluk pitulung. Ora ana dhukungan / 'terapi konversi' dipeksa sapa wae. Yen wong golek dhukungan lan mengko bakal ngowahi pikirane, mula bisa mlaku kanthi bebas. Nanging aja mbusak pilihan kanggo sing pengin lan ngapresiasi lan butuh dhukungan kaya ngono. Yen sampeyan nglanggar dhukungan kasebut, kalebu pandonga, penyuluhan, dll, sampeyan bakal krungu wong sing pengin dhukungan nanging ora bisa nemokake lan njupuk urip, amarga bakal tetep kepepet karo jinis kelamin sing ora dikarepake lan percaya yen ora ana. cara metu.

Kita mesthine negara gratis. Dadi, aku njaluk tulung marang sampeyan, aja ngalang-alangi 'terapi' kasebut sing wis migunani banget kanggo aku lan liya-liyane sing aku kenal. Ayo wong duwe hak bebas milih dhukungan yen pengin. Dhukungan lan katresnan iki wis ditampa minangka salah sawijining hadiah paling larang sing wis ditampa. Aku ndedonga supaya wong liya duwe kesempatan sing padha sing wis dakkarepake.

Irene C.

Nami kula Irene lan kula jinis padha narik Kristen. Aku tuwuh ing Sydney Kulon ing taun 80 lan ngalami remaja sing kuwatir amarga serangan seksual anak, penyalahgunaan fisik lan penyalahgunaan alkohol lan alkohol kanggo ngatasi efek iki. Obat-obatan lan alkohol nyebabake masalah tambahan; penundaan sekolah (sawise sekolahku dibuwang ing Museum Seni Sydney nalika aku tiba mabuk), prahara geng (nalika mabuk), dipecat saka taman kafilah (amarga mabuk lan pengaruhku marang warga / pengunjung liyane). uga pirang-pirang kedadeyan sing padha nalika ana pengaruh obat-obatan utawa alkohol sing pengaruh banget ing uripku.

Iki diganti kanggo kula nalika umur 19 nalika aku dadi Kristen. Sawise iki aku dibantu gereja lan mandheg nggunakake obat-obatan lan alkohol. Sawise aku cukup ngati-ati, aku bisa nyinaoni sejarah sing dak anggep kanthi negatif marang aku lan nyebabake kebingungan babagan seksualitasku. Gereja kula, nalika semana, nulungi aku kanthi konseling lan nemokake sumber daya lan pelayanan sing bisa ndhukung aku liwat perjalananku. Iki banget mbiyantu, lan aku percaya yen nylametake uripku.

Sawise nampa pitulung iki aku mlebu Universitas minangka siswa sing umure diwasa lan lulus, sawise taun 4, kanthi gelar Degree in Social Work (penghormatan kelas pertama) aku ora percaya bakal bisa ngrampungake iki tanpa dhukungan sing ditampa saka greja lan macem-macem mentri lan sumber daya Kristen sing nulungi aku kanggo nyipta kepinginan homoseksual. Bantuan sing ditampa aku nulungi aku supaya bisa menehi pilihan babagan masa depan sing dakkarepake kanggo awakku dhewe lan menehi alat sing dibutuhake kanggo netepake dhewe.

Aku percaya manawa wong duwe hak milih path dhewe lan kebebasan pidato lan akses menyang kabeh informasi penting. Ing Universitas, kita asring mbandhingake panemu lan teori sing beda, mesthine ana sing penting lan nemtokake urip minangka seksualitas wong, kudu duwe kesempatan sing padha. Apa aku, minangka jinis sing padha narik kawigaten Kristen, duwe hak ngakses apa wae dhukungan lan materi sing dakkarepake, sanajan beda karo tampilan populer.

Sylvester.

Ing jaman saiki, wis didorong dening macem-macem ukum hukum nasional lan internasional kanggo nglarang sing diarani 'konversi' utawa terapi reparatif kanggo mbantu wong ninggalake homoseksual lan ora duwe kepinginan kasebut. Aku pengin menehi kesaksian babagan sumber terapeutik kaya iki amarga aku dadi wong sing migunani kanthi nggunakake. Yen aku dilarang nglakoni uripku, lan wong liya, saya bakal nandhang lara.

Aku wong sing wis ngalami daya tarik jinis padha (homoseksual), lan nate urip kaya ngono sajrone meh limang taun. Aku uga terus duwe kekarepan sing kaya ngono lan ora pengin urip maneh. Alesanku kanggo ora pengin kepinginan kaya ngono, amarga 1) Aku wong Kristen lan ngetutake piwulange Gusti lan Juruwilujeng Yesus Kristus - sing dadi hak demokratis lan prerogatif - lan 2) amarga wis tau dadi homoseksual, aku ketemu pengalaman bakal mbebayani banget kanggo aku uga kanggo wong sing daklakoni.

Sajrone meh limang taun, aku dadi homoseksual aktif, lan pungkasane mandheg. Nanging, beda karo mitos sing populer, aku ora njupuk keputusan iki amarga aku dibuli; iku ora digawe amarga 'homophobia' (apa wae tegese) ora digawe amarga greja kasebut nyerang aku; lan iki ora digawe mung amarga Injil ngucapake manawa aku nindakake (sanajan iku bagean sing penting) aku mandheg amarga aku pancen ora pengin urip maneh. Aku nemokake adegan homoseksual bisa ngrusak amarga nalika aku wis ana, aku ora bisa nemokake rasa seneng, ngrampungake hubungan seksual, utawa wong sing bisa daklakoni; nanging, aku nemokake nyoba seksual dangkal karo wong lanang sing jenenge ora tau ngerti lan ing ngendi aku urip saiki aku wedi yen bisa ngatasi HIV / AIDS. Aku ketemu wong sing mung peduli karo "urip kanggo wayahe" lan ora liya. Ing wektu kasebut, aku dadi hamba kanggo nepsu lan ngala-alaake awakku amarga wong liya ngrusak awake dhewe yen ora ana harapan kanggo golek wong liya sing bakal menehi katresnan sing dakkarepake. Aku dadi arang banget, narcissistic, lan egois, lan aku seneng nyalahke wong liya kanthi nesu amarga uripku.

Pungkasane, aku ninggal kabeh. Saiki aku wis umur 40an lan wis nikah karo anak loro, nanging aku isih pengin bebas saka jinis padha. Kanggo mbantu aku karo homoseksual sing ora dikarepake, aku wis nekan macem-macem rapat pandonga lan pelayanan Kristen sing setya mbantu wong saka homoseksual. Pungkasane aku nemokake ahli terapi Kristen, sing isih deleng, kanggo mbantu aku ngatasi sumber homoseksualku amarga aku kepengin supaya bebas saka kepinginan kasebut. Ora ana kementerian lan terapi sing nate menehi tekanan marang aku utawa sapa wae sing ninggalake homoseksual: Aku lan wong liya sing melu dheweke ana kanthi sukarela. Lan padha efektif. Aku wis nemokake dhewe, minangka asil ngakses sumber daya kasebut, ilang atraksi seks sing padha ing frekuensi lan intensitas. Dheweke uga wis nulungi aku kanggo ngrampungake pirang-pirang masalah liyane kayata ora sabar, wedi, ora amanah, ragu, mandhiri, nesu, lan ora duwe pengarep-arep.

Aku rumangsa ora percaya manawa pamrentah malah mikirake nglarang sumber kasebut. Yen ana wong sing pengin ngganti jinis biologis, pamrentah ora duwe masalah, mula ngapa terapi larangan kanggo mbantu wong sing narik kawigaten jinis padha? Yen wong wadon pengin duwe operasi kosmetik kanggo ngganti rai, kenapa ora ilegal? Yen wong pengin nglawan alkoholisme lan pengin ngakses konsultasi (yaiku jinis terapi reparatif liyane, ora ana sing ngarani spesial kaya 'terapi kognitif'), apa ora diijini njaluk bantuan sing dibutuhake? Yen sawetara wong pengin nglatih wong homoseksual lan lesbian sing dadi pilihane, lan dheweke duwe kebebasan kanggo ngetrapake pilihan kasebut; nyatane, iklan pro-homo ing Sydney bubar sing ngutarakake "Gay Muda Gras Gay lan Lesbian" (ora kalebu program "Sekolah Aman") bener-bener nyengkuyung wong ndeleng homoseksual minangka alternatif positif. Dadi kenapa pemerintah nyoba meksa aku nggawe pilihan tartamtu karo uripku lan mbatesi pilihanku? Kanggo kula, iku pancen ora demokratis, ora adil, lan uga munafik. Minangka pembayar pajak lan warga negara sing duwe hak hak asosiasi lan ekspresi, aku ngarep-arep bisa urip kanthi cara sing dakkarepake, lan ngakses pitulung sing dak lakoni. Sumber-sumber kasebut ora ngrebut hak-hak wong liya kanggo manggon ing homoseksual kaya sing dikarepake - ngidini aku (lan liya-liyane) manggon ing urip sing aku pilih, sing ora ana wong liya sing bisa ngomong babagan kepiye cara urip.

Kaya ngono, kanthi pribadi aku ngajak kabeh pamrentah, politikus, pamimpin komunitas lan yurisdiksi supaya ora ngeculake terapi reparatif kanthi ora nglanggar undang-undang, nglindhungi kebebasan agama, lan ora ditawan menyang minoritas rame wong sing njaluk larangan babagan perkara padha sengit lan ora ngerti. Yen larangan kasebut kudu ditindakake, mula ora mung nggawe terapi sing ilegal, nanging bakal ngrampok aku lan wong liya kanggo nggawe keputusan demokratis sing sejatine babagan urip kita dhewe. Sapa wong liya sing kudu dakcritake kepriye?